港鐵每月「壽星」獎 2月中獎日為29日

330 回覆
6 Like 236 Dislike
點解要抽多日 2月29出世唔係人?

依家係懷疑mtr專登抽29號送少啲呀
有冇咁難明

我覺得mtr有心架啦
但諗深一層 如果下下因為驚俾人話小家就唔俾優惠2月29出世班人都幾唔公平
海洋公園4年先免費玩得一次
抽獎派俾2月29d人又驚其他人話佢做馬

唔使4年先免費一次

1. 海洋公園

優惠詳情:香港居民可於生日當天日間免費遊覽海洋公園

可享用日期:2月28日或3月1日(只限其中一日)

2. 昂坪360

優惠詳情:香港居民於生日當天出示香港身份證,可以免費乘坐昂坪纜車標準車廂(來回)

可享用日期:2月28日(若當日纜車暫停開放,可選擇於3月任何一日享用優惠)

3. 香港迪士尼樂園

優惠詳情:持用「奇妙處處通」銀卡的會員可於生日當日免費入園

可享用日期: 2月28日或3月1日其中一日(需提前通知迪士尼作安排)

所以同一道理

港鐵都可以畀29號既人拎2/28 or 3/1既獎咪得

講左 N 次 , 個玩法係

29/2 生日既人 , 可以去 counter 拎 一張 30 日內免費乘一程車既車票囉 追 POST好嘛

追乜撚

係你唔明我講乜

我意思係港鐵直接唔放29號,抽到1號或者28號都當中獎

既然 佢地個玩法 係 去拎 免費飛

又駛撚 28, 1 號 咁撚 ON 9 咩, 你明唔撚明呀 ?

我一早中過呢個獎
你追下post再睇下我明唔明先啦
蠢到你

照擺29,中左其他日子
邊個知

所以你今次都唔可以一口咬定佢造馬

機率確實都係1/29
不過預左比人陰謀論架啦

講真,車飛成疊晨早印定晒
話會慳咗錢都唔多make sense

所以同一道理

29/2 生日既人 , 可以去 counter 拎 一張 30 日內免費乘一程車既車票囉 追 POST好嘛

追乜撚

係你唔明我講乜

咪變咗2月29有雙倍中獎機會囉

2月中左2月28,畀埋29號拎
3月中左3月1,咪唔畀29號拎,因為上個女佢地已經拎左,冇拎既係自己放棄領獎

有幾難!

照擺29,中左其他日子
邊個知

所以你今次都唔可以一口咬定佢造馬

機率確實都係1/29
不過預左比人陰謀論架啦

考慮埋呢間濕鳩公司一直以來嘅形象
陰謀論好正常
點解要抽多日 2月29出世唔係人?

依家係懷疑mtr專登抽29號送少啲呀
有冇咁難明

我覺得mtr有心架啦
但諗深一層 如果下下因為驚俾人話小家就唔俾優惠2月29出世班人都幾唔公平
海洋公園4年先免費玩得一次
抽獎派俾2月29d人又驚其他人話佢做馬

唔使4年先免費一次

1. 海洋公園

優惠詳情:香港居民可於生日當天日間免費遊覽海洋公園

可享用日期:2月28日或3月1日(只限其中一日)

2. 昂坪360

優惠詳情:香港居民於生日當天出示香港身份證,可以免費乘坐昂坪纜車標準車廂(來回)

可享用日期:2月28日(若當日纜車暫停開放,可選擇於3月任何一日享用優惠)

3. 香港迪士尼樂園

優惠詳情:持用「奇妙處處通」銀卡的會員可於生日當日免費入園

可享用日期: 2月28日或3月1日其中一日(需提前通知迪士尼作安排)

所以同一道理

追乜撚

係你唔明我講乜

既然 佢地個玩法 係 去拎 免費飛

又駛撚 28, 1 號 咁撚 ON 9 咩, 你明唔撚明呀 ?

我一早中過呢個獎
你追下post再睇下我明唔明先啦
蠢到你

你真係智鳩障 無撚用架啦

係你唔明我講乜
唔係我唔明個講法
我一早中過個獎
未到生日已經拎左

依家係話唔放29號落個pool度抽
廢事抽中29之後有人懷疑mtr專登抽29號送少啲

所以同一道理

追乜撚

係你唔明我講乜

3月中左3月1,咪唔畀29號拎,因為上個月佢地已經拎左,冇拎既係自己放棄領獎

有幾難?

追乜撚

係你唔明我講乜

3月中左3月1,咪唔畀29號拎,因為上個女佢地已經拎左,冇拎既係自己放棄領獎

有幾難!

都仲係雙倍機會
例如2月抽唔中28,但係3月仲有一次機會抽中
都係會存在呢個問題

追乜撚

係你唔明我講乜

有幾難!

都仲係雙倍機會
都係會存在呢個問題

咁咪淨係set 29 or 1其中一日囉
我一撚早知 依家係講緊 29/2 少人生日, MTR 慳左一筆啦

柒頭, 你自己 ON 9 仲話人地唔明 ?

真係智障架喎

啲嘢晨早ready晒都唔見得會慳
1年得365日(又4分1)
佢用366日黎抽
幫mtr個d係on9?
我一撚早知 依家係講緊 29/2 少人生日, MTR 慳左一筆啦

柒頭, 你自己 ON 9 仲話人地唔明 ?

真係智障架喎

所以咪話唔放29落個pool就大家開心囉

繼續人身攻擊啦

有幾難!

都仲係雙倍機會
都係會存在呢個問題

咁就輪到其他月份嘈點解可以一次抽28+29啦
我建議唔放29落個pool度都畀人話唔明玩法
1年得365日(又4分1)
佢用366日黎抽
幫mtr個d係on9?

咁你係咪否定29/2嘅存在?

有幾難!

都仲係雙倍機會
都係會存在呢個問題

你咁講,本身2月既人已經好著數啦

追乜撚

係你唔明我講乜

有幾難!

都仲係雙倍機會
都係會存在呢個問題

你睇你幾撚 ON 9 , 仲係唔明

海洋公園計法 , 係令到 29/2 既人 免費機會少左, 所以先要 做 28/2, 1/3 既補救

而 MTR 個計法 , 係唔會令到 29/2 少左免費機會, 所以根本唔需要 做 28/2, 1/3 既補救

你仲係唔明 , 柒撚到你呢

冇人話兩者一樣,你嘈緊乜?
我建議mtr唔好放29落個pool係為左避嫌(mtr自身)
冇話29號既人會少左機會
無啦啦打稻草人

你咁講,本身2月既人已經好著數啦

呢啲運氣性質
笑下咪算囉
唔使下下陰謀論嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞