港鐵每月「壽星」獎 2月中獎日為29日

330 回覆
6 Like 236 Dislike
我從來冇話唔公平,唔好再老屈

咁你認為依家有咩問題而要改做你個建議?

1. mtr搞呢個獎係為左畀train delay penalty,冇理由因為mtr"好彩"抽中29而要畀少啲,反正mtr年年大賺畀多一日大家開心

2. 避嫌,以免其他人以為佢專登抽29送少啲

呢個生日賞 唔係可加可減機制下嘅train delay penalty 產生

第二程九折先係
點解有人可以講極都唔明咁撚智障
睇下username 又係久利生呢條柒頭 見親佢都無好野
你搵次聽下人講野得唔得呀

追下post先屈人唔明啦
放29落pool 公平,但中左預左俾人話佢度縮

將29收番 變成中28同1號都可以攞當然可以取悅多班人 不過cost多左 聲譽又唔好得幾多

所以最好都係俾2月29既人中,一黎慳水 二黎其他人唔可以屌9佢唔公平

果少少cost就算啦,依家咁多人屌鳩佢度縮真係公關災難 不過mtr應該 wfc 反正你一定要搭

但如果真係中左28同1 到時d人係屌2月29有多次機會中 然後話唔公平
所以都係2月29俾人笑下度縮算

其實本身2月既人中既機率就係高過其他月份

我意思係2月圍內一個pool人人平等
3月圍內一個pool人人平等
如果2月29條友可以食兩家茶飯 3月班人會覺得你2月本身probi已經高而家仲要食埋3月會眼紅
2月果班都會眼紅你食埋3月

2月無錯中個probability係大d 但其他月份唔係二月出世正常都唔會葡萄掛 要怪就怪自己唔係二月出世無得怪mtr架wo

其實幾頁前已經討論過
指定一日,一係28一係1

指定一日咪即係光明正大話cut左2月29
即係話俾其他月既人聽而家再度增大二月既人中獎機會 1/29變1/28
就算指定係3月1 ,二月份個pool都係變1/28
原本1/29都算啦認命 而家後天整大二月個機率 實有人眼紅屌架啦

所以我覺得都係keep2月29仲要俾佢中番次就最好公關啦 俾人話下度縮但公平

我唔係咁睇 其實送多左冇人會屌,因為都係幾十蚊既野黎啫
但咁巧合抽到一日最少人生日既29號反而會

唔撚知你啦
但你唔好永遠都覺得自己係岩哂咁既態度得唔得架
聽下人講野啦 下下起撚哂鋼
放29落pool 公平,但中左預左俾人話佢度縮

將29收番 變成中28同1號都可以攞當然可以取悅多班人 不過cost多左 聲譽又唔好得幾多

所以最好都係俾2月29既人中,一黎慳水 二黎其他人唔可以屌9佢唔公平

果少少cost就算啦,依家咁多人屌鳩佢度縮真係公關災難 不過mtr應該 wfc 反正你一定要搭

但如果真係中左28同1 到時d人係屌2月29有多次機會中 然後話唔公平
所以都係2月29俾人笑下度縮算

其實本身2月既人中既機率就係高過其他月份

我意思係2月圍內一個pool人人平等
3月圍內一個pool人人平等
如果2月29條友可以食兩家茶飯 3月班人會覺得你2月本身probi已經高而家仲要食埋3月會眼紅
2月果班都會眼紅你食埋3月

2月無錯中個probability係大d 但其他月份唔係二月出世正常都唔會葡萄掛 要怪就怪自己唔係二月出世無得怪mtr架wo

其實幾頁前已經討論過
指定一日,一係28一係1

指定一日咪即係光明正大話cut左2月29
即係話俾其他月既人聽而家再度增大二月既人中獎機會 1/29變1/28
就算指定係3月1 ,二月份個pool都係變1/28
原本1/29都算啦認命 而家後天整大二月個機率 實有人眼紅屌架啦

所以我覺得都係keep2月29仲要俾佢中番次就最好公關啦 俾人話下度縮但公平

我唔係咁睇 其實送多左冇人會屌,因為都係幾十蚊既野黎啫
但咁巧合抽到一日最少人生日既29號反而會

咁又係 個十幾蚊車費
我將個重心放左係「中獎」到 而唔記得左只係一張一日ticket

唔撚知你啦

你自己追post 睇下邊個"起撚哂鋼"

唔撚知你啦

仲有,你唔睇內文就屈我唔明,又話咩智障,仲好意思教訓我?

你批評人地人格之前自己檢討下先啦。

唔撚知你啦

你實覺得自己無野架
是但啦 都係同你反映下姐
有無發覺好多時你一留言都同人引起到罵戰 望下username 屌又係你

唔撚知你啦

唔撚知你啦

你實覺得自己無野架
是但啦 都係同你反映下姐
有無發覺好多時你一留言都同人引起到罵戰 望下username 屌又係你

你搞事就出返去啦
post又唔追淨係識得因人廢言玩針對

唔撚知你啦

你留左咁多言除左人身攻擊同打呢d無聊icon之外仲識啲乜?
仲未出現有人出聲話多謝

留幾個icon又要比你屌 唔好咁啦
我實唔夠你嘈 你係罵戰專家 次次見親你都係同人激烈辯論
其實我有時都會佩服d會爭取到底 唔怕同人嘈 直到所有人都認同自己既人既
2月29日 不如30號啦屌你

多謝港鐵

留幾個icon又要比你屌 唔好咁啦
我實唔夠你嘈 你係罵戰專家 次次見親你都係同人激烈辯論
其實我有時都會佩服d會爭取到底 唔怕同人嘈 直到所有人都認同自己既人既

你入黎淨係玩人身攻擊仲講到自己好似受害者咁
利申中過

有幾張完全用唔着嘅coupons

最靚係 All day pass
冇啦
點解要抽多日 2月29出世唔係人?

冇話要取消29 號個日
抽多日一齊中獎姐

咁其他月份又唔抽多日
魚蛋論
好心佢28號當俾埋29號算啦
1年得365日(又4分1)
佢用366日黎抽
幫mtr個d係on9?

唔抽埋29咪唔公平囉
點解要抽多日 2月29出世唔係人?

冇話要取消29 號個日
抽多日一齊中獎姐

咁其他月份又唔抽多日
魚蛋論

魚蛋論應該唔係咁用架?
係我先發現少粒蛋 要你都少一粒
而家係如果你有得抽 我又要抽
所以係蛋撻論 如果你突然多塊撻 我又要奶
咁都嘈一餐
屎忽鬼馬屎哼
係翠華食緊飯笑左出聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞