港鐵每月「壽星」獎 2月中獎日為29日

330 回覆
6 Like 236 Dislike
乜2月29出世 身份證上個出生日期可以轉去3月1架咩?
咁呢個轉動係optional ?

邊有得你任改出生日期,如果係咁我改細自己幾歲都得啦
點解要抽多日 2月29出世唔係人?

依家係懷疑mtr專登抽29號送少啲呀
有冇咁難明

我意思係抽多日咪對 229班人唔公平同尊重

有冇咁難明

我覺得mtr有心架啦
但諗深一層 如果下下因為驚俾人話小家就唔俾優惠2月29出世班人都幾唔公平
海洋公園4年先免費玩得一次
抽獎派俾2月29d人又驚其他人話佢做馬

有冇咁難明

咪係囉, 好多人都傻撚左

唔係唔畀 29/2 放入 POOL 抽呀

係講 MTR , 特登 抽 29/2 , 慳左一筆呀

唔知點解啲人係度講閏年唔閏年既問題
乞衣到佢
睇post睇到嬲
連登咁撚多岸鳩仔

唔係剩係呢度
睇佢mtr facebook啲comment
都有好多人以為個29/2
係講今年個「2月29日」

有冇咁難明

我覺得mtr有心架啦
但諗深一層 如果下下因為驚俾人話小家就唔俾優惠2月29出世班人都幾唔公平

因為mtr就是原罪

有冇咁難明

我覺得mtr有心架啦

因為mtr就是原罪

Mtr可能覺得自己反正係罪人
唔差左食多一條罪 等班社會少眾有番小小中獎運
呢招高 港鐵好波
有fd中過
屌你一至日嘅11am-6pm只可以紅磡拎
星期日先可以其他站都拎得 又係限時
後尾嫌麻煩直頭冇去拎
不過 應該抽多一日囉
睇post睇到嬲
連登咁撚多岸鳩仔

唔係剩係呢度

因為佢地以為個玩法係
抽到 29/2 , 係指 2017 年 2 月 29 日 可以免費搭車

但其實個真正玩法係
29/2 生日既人可以去換一張 30 天內可用既車票

事實係29/2中獎人數係其他28日既1/4
有fd中過
屌你一至日嘅11am-6pm只可以紅磡拎
星期日先可以其他站都拎得 又係限時
後尾嫌麻煩直頭冇去拎

本人中過,果個月既禮拜日會出街順便拎埋
今年2月有29號咩
睇post睇到嬲
連登咁撚多岸鳩仔

唔係剩係呢度

因為佢地以為個玩法係
抽到 29/2 , 係指 2017 年 2 月 29 日 可以免費搭車

但其實個真正玩法係
29/2 生日既人可以去換一張 30 天內可用既車票

寫番"任何年分的" 2月29日比班人睇囉
根本呢個生日獎就係on9,搞一大輪嘢,但係得好少人受惠
明明啲優惠全部係來自壞車罰款
根本呢個生日獎就係on9,搞一大輪嘢,但係得好少人受惠
明明啲優惠全部係來自壞車罰款

日日返工頂壞車
分分鐘係冇受惠過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞