港鐵每月「壽星」獎 2月中獎日為29日

330 回覆
6 Like 236 Dislike
點解要抽多日 2月29出世唔係人?

依家係懷疑mtr專登抽29號送少啲呀
有冇咁難明

我覺得mtr有心架啦
但諗深一層 如果下下因為驚俾人話小家就唔俾優惠2月29出世班人都幾唔公平
海洋公園4年先免費玩得一次
抽獎派俾2月29d人又驚其他人話佢做馬

唔使4年先免費一次

1. 海洋公園

優惠詳情:香港居民可於生日當天日間免費遊覽海洋公園

可享用日期:2月28日或3月1日(只限其中一日)

2. 昂坪360

優惠詳情:香港居民於生日當天出示香港身份證,可以免費乘坐昂坪纜車標準車廂(來回)

可享用日期:2月28日(若當日纜車暫停開放,可選擇於3月任何一日享用優惠)

3. 香港迪士尼樂園

優惠詳情:持用「奇妙處處通」銀卡的會員可於生日當日免費入園

可享用日期: 2月28日或3月1日其中一日(需提前通知迪士尼作安排)
好心抽多日啦
蝕得你賺既幾多

幾年一次?

仲乜鳩?
連登而加幼稚園生都上?

你咪係囉
根本呢個生日獎就係on9,搞一大輪嘢,但係得好少人受惠
明明啲優惠全部係來自壞車罰款

好多人以為係港鐵俾優惠,其實佢只係找數。
好心抽多日啦
蝕得你賺既幾多

到時反應:咁對其他月份公平咩?
冇人話唔放29號落去抽

但呢d公關野, 就緊係唔好中29號啦
放就照放, 抽就唔好抽中, 抽唔中冇人會怨架係咪先
抽中左咪好似而家咁囉
咁大間公司, 咁都唔識諗
冇人話唔放29號落去抽

抽中左咪好似而家咁囉

咁咪即係排除咗29號
抽過啦 屌你老母

有冇咁難明

我覺得mtr有心架啦
但諗深一層 如果下下因為驚俾人話小家就唔俾優惠2月29出世班人都幾唔公平

唔使4年先免費一次

1. 海洋公園

2. 昂坪360

優惠詳情:香港居民於生日當天出示香港身份證,可以免費乘坐昂坪纜車標準車廂(來回)

可享用日期:2月28日(若當日纜車暫停開放,可選擇於3月任何一日享用優惠)

3. 香港迪士尼樂園

可享用日期: 2月28日或3月1日其中一日(需提前通知迪士尼作安排)

所以同一道理

港鐵都可以畀29號既人拎2/28 or 3/1既獎咪得
有fd中過
屌你一至日嘅11am-6pm只可以紅磡拎
星期日先可以其他站都拎得 又係限時
後尾嫌麻煩直頭冇去拎

諗下咪撚益左港鐵 就應該要去拎啦

星期日有時未必搭地鐵
又要特燈行過去 所以都冇去拎
其實 加埋28 號咪得 咁簡單 公關都唔識
其實 加埋28 號咪得 咁簡單 公關都唔識

咁會引發另一個公關災難
其他月份:公平咩?
冇人話唔放29號落去抽

抽中左咪好似而家咁囉

咁咪即係排除咗29號

照擺29,中左其他日子
邊個知

所以你今次都唔可以一口咬定佢造馬
屌你老母狗鐵 擺撚明做馬專登唔俾優惠人
年年加咁撚多價 又越黎越多事故同意外發生 又轉埋支那列車 又關愛座
之前又cut撚埋第二程九折個優惠
賺咁撚多錢都咁撚孤寒 班高層食撚屎啦

有冇咁難明

我覺得mtr有心架啦

唔使4年先免費一次

1. 海洋公園

2. 昂坪360

3. 香港迪士尼樂園

所以同一道理

講左 N 次 , 個玩法係

29/2 生日既人 , 可以去 counter 拎 一張 30 日內免費乘一程車既車票囉 追 POST好嘛

追乜撚

係你唔明我講乜

我意思係港鐵直接唔放29號,抽到1號或者28號都當中獎
屌你老母
多撚謝

所以同一道理

講左 N 次 , 個玩法係

29/2 生日既人 , 可以去 counter 拎 一張 30 日內免費乘一程車既車票囉 追 POST好嘛

追乜撚

係你唔明我講乜

我意思係港鐵直接唔放29號,抽到1號或者28號都當中獎

咪變咗2月29有雙倍中獎機會囉

仲乜鳩?
連登而加幼稚園生都上?

唔係咩

仲要有人答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞