港鐵每月「壽星」獎 2月中獎日為29日

330 回覆
6 Like 236 Dislike
講到好似無人2月29生日咁
我覺得無咩問題
唔通唔係閏年就無份抽
下個月抽到3月1號就好笑
2月29號出世果班大條道理根據香港法例攞多次優惠
(今年唔係閏年根據法例必須視3月1號係班人嘅生日)

你真係覺得係抽?

其實我想講根據香港法例今年無人係2月29號生日
係2月29號出世嘅人今年嘅生日係3月1號
所以係法律上港鐵一份禮物都唔洗派

唔係講今年生日既先有呀
係身份證上面,29/2生日既人有優惠呀傻鳩

我想講如果有一年抽到3月1號而且嗰年唔係閏年
你囉張2月29嘅身份證俾佢
佢唔俾咩法庭見
港鐵今次計盡咗啦

係你張身分證既出世日期同佢抽出黎果日要一樣呀
關咩閏唔閏年事呀

真係on9無極限

好多白痴仔

係你張身分證既出世日期同佢抽出黎果日要一樣呀
關咩閏唔閏年事呀

真係on9無極限

好多白痴仔

睇到火都黎

你真係覺得係抽?

其實我想講根據香港法例今年無人係2月29號生日
係2月29號出世嘅人今年嘅生日係3月1號
所以係法律上港鐵一份禮物都唔洗派

唔係講今年生日既先有呀
係身份證上面,29/2生日既人有優惠呀傻鳩

點解咁多人都唔撚明
幼稚園放新年假?
賺少啲啲都唔撚肯
呢啲真係正宗吸血鬼黎
點解要抽多日 2月29出世唔係人?
全抽多一個日子同29號既一齊有份咪得囉
不過人地洗咩同你做好pr 反正壟斷 你咪唔好搭

正正係想講呢樣野,抽獎大家開心姐,抽多日唔得咩,識唔識PR架

抽多日 =/= 重新抽過

冇話要取消29 號個日
抽多日一齊中獎姐

冇話要取消29 號個日
抽多日一齊中獎姐

點解要抽多日
2月29一樣有人生日
而家又唔係閏年先拎得禮物
睇post睇到嬲
連登咁撚多岸鳩仔
駛唔駛賺到咁盡,2月29最少人生日
2月有29...?

閏年咪有。讀過書未?

你個仔2月29日出世,你登記佢個身分證都揀2月28 or 3月1 啦

又衝出黎柒

依家係懷疑mtr專登抽29號送少啲呀
有冇咁難明
乜2月29出世 身份證上個出生日期可以轉去3月1架咩?
咁呢個轉動係optional ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞