有冇巴絲醫好咗「扯鼻鼾」?

285 回覆
57 Like 8 Dislike
巴打用咗幾多時間同用呢方法減廿磅
我響呢間健康用品店買過水枕,服務幾好

https://www.medimart.com.hk/product/snoreeze-snoring-relief-oral-device
多吃白肉蛋蔬菜, 飯唔戒, 戒零食。
1個月減咗10磅
個人輕咗可以跑步, 最少隔日半個鐘
之後1個月又減10磅
記住節食只會突然瘦咗, 之後食番多好易肥番
所以一定要配合做運動
收到晒
我都試過,隱隱約約聽到外面發生咩事
半訓半醒咁,但聽到自由呼吸
我另一半都有
家族遺傳黎
佢嘈撚到我訓唔到
我每次都練佢個鼻
插佢鼻窿
訓得咁爽喇
有冇劣埋佢巨龍
80kg to 65kg
Btw我依加都肥 應該係skinnyfat 要除衫先睇到肥肉 表面睇我係中等身形
決定聽晚放工去買舊膠試吓
如果去街症睇就咁同佢講有鼻鼾想佢轉介去耳鼻喉科?
去到專科再同佢講想做個sleep test or 做手術?
知唔知政府排期排幾耐先睇到耳鼻喉科?test or 手術係咪又要排好耐呢?
私家唔一定要睇普通科再轉介專科
可以直接去搵專科醫生
相關既專科包括耳鼻喉科同呼吸科
如果巴打打算以手術途徑解決就睇耳鼻喉科,反之就睇呼吸科
去到專科建議都係講左你既情況比醫生聽先,再由醫生診斷你有無需要進一步做sleep test或者其他檢查
唔建議直接講想做手術,可能你個情況根本唔需要做手術,但佢可能會因為你講左而遊說你做

政府醫院睇專科要轉介,輪候時間睇你係邊區,請參考下圖,

鼻鼾應該係計穩定新症,見完醫生要過幾耐先做到test或者手術就唔太清楚,sorry巴打
唔好結婚害人啦ok?
塞住耳仔都唔舒服,自己問題唔應該另一半去受
報告返,用咗牙膠一星期,真係有效,不過開頭唔舒服同會係咁流口水
其實減肥都重要
巴打好榜樣,減20kg唔係講笑
舌頭操,google 下,試過有用
做運動,
有排做運動, 無左
但停左運動又有返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞