有冇巴絲醫好咗「扯鼻鼾」?

285 回覆
57 Like 8 Dislike
面罩淨係包住個鼻
係咪應該買返個包埋個口既黎用?
巴打係醫生?我睇私家個醫生話試下做手術睇下搞唔搞得掂,但太貴無錢做,轉介去公立個醫生又唔多想幫我做,都唔知點算,無精神搞到乜都做唔到,真係好想跳樓死咗去算
減肥
咁就絕對有影響喇,
我估計係訓教時你都會打開口訓,呼吸機打入去既氣壓全部係個口度走哂,簡單黎講就係漏氣,結果根本無幫你打開個呼吸道

巴打你呢個情況應該要口鼻面罩先可以發揮到呼吸機既功用,賣呼吸機既鋪頭正常都會提你,如果唔提就水你買都幾仆街下
巴打係咪醫生?依個問題困擾咗好耐 長期無精神真係好辛苦
搭單問
瘦底,好大鼻鼾,去旅行比朋友投訴

聽講側訓會好d,但係我本身就習慣側訓,都好嘈

番工番學坐係到或者趴係到訓無鼻鼾,訓低就有

有無巴絲指點迷津
利申返:瘦撚,已經一星期跑5次跑都無幫助
唔係醫生
做過關於睡眠窒息症既工,行頭窄唔自爆啦
順便講埋間黑店,我之前係尚健維佳間野到買,買貴咗一倍價錢
鼻中隔彎曲?
我割左扁脁線 無左 以前又係好撚嘈
有時先天鼻腔同呼吸道結構會造成阻塞

#118講左幾種特徵,睇下你有無中到?
之前睇私家佢話我扁桃線大同埋鼻膜厚
咁應該係關呢兩樣事,巴打如果唔打算做手術的話
可以試下頭幾頁個舌頭操先,如果無咩效可能要靠呼吸機或者牙膠去改善,睇私家應該有做過sleep test,有無話比你聽個AHI係幾多?或者話部呼吸機要用幾多度?
#118 果幾個特徵有無中?
牙膠我買咗無用,依家試下買個面罩包埋個口睇下有冇用
Got it
門市會有得試用,巴打記得試清楚size同舒唔舒服先買,口鼻面罩比普通面罩仲貴幾舊水,買錯就無謂啦

正常會駁埋機比你訓低試,記得試下郁下睇下個面罩同皮膚接觸面有無出現漏氣,有的話你會feel到有風吹住你塊面
唔該哂你啊巴打 希望有用
獲益良多,請受小弟一拜
巴打係先天定後天?
唔洗客氣
唔該巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞