有冇巴絲醫好咗「扯鼻鼾」?

285 回覆
57 Like 8 Dislike
減肥啦
屌之前住幾日民宿就比你d fd嘈到無較好訓
你不如試下用牛皮膠紙封住個口
我老婆瘦底都有極重鼻鼾
乜都試過
鼻鼾眼罩,鼻鼾貼,鼻鼾夾,鼻鼾手帶
最後睇專科
佢本身有哮喘加鼻敏感
再加鼻骨收窄
唯一方法做手術

但無做
近幾年
我平均一晚俾佢嘈醒兩三次
首先你要知點解人會有鼻鼾同原理先,你就會發現市面大多數方法都係得啖笑

本人鼻鼾大聲到俾人趕左出廳訓長達5年
買耳塞比身邊既人

btw 留名學野 老豆同男朋友都好撚嘈
樓主search 下睡眠窒息症。正氣壓機可以幫到你
曾經有個男朋友 就係因為呢個問題 我唔敢同佢去旅行 去過一次7日簡直想死 基本上每日都想番香港 個心係愛佢 但身體頂唔緊個7日冇好好休息過
strong po
Lm
有,喉嚨窄,我自己就唔關鼻事,係喉嚨窄空氣過果時咪嘈,要切先解決到
我fd話我坐係到訓都扯哂聲
兩種方法
1 做手術 搵耳鼻喉科
2 戴正氣壓呼吸機 你當係不停有好大既風吹住你幫你保持呼吸道暢通 好處係你會訓醒精神返好多
因為你而家訓覺時候有部份時間係處於唔夠氧氣既情況 而家d 機其實已經做到好細部好靜
有興趣可以search 下 CPAP
咁你都頂得住,係真愛
唔通真係好似你個名咩
我只要身邊有人扯鼻鼾我就訓唔到 但係出面地盤打莊我又訓到
前幾曰睇viutv個講健康嘅日本節目,教話打側瞓同貼塊膠布癡住個咀,會有改善。
瘦撚一樣有
呢幾年同幾班朋友去旅行先知原來好多人大個左就有鼻鼾,包括自己。
班fd 都係由細玩到大,以前細個一齊去旅行都無,但大個左就個個都會扯鼻鼾,只係聲量唔足以影響其他人。

全部都係絲,肥瘦底都有鼻鼾,只係聲量有分別

補充: 有鼻鼾無問題,最憎啲自己有鼻鼾又嫌人地鼻鼾聲大個啲
打側訓
做牙托 (改善番牙較位置)
呼吸機(呢個其實係幫你吸氧)
最好都係減肥
我記得日本有隻棉條咁插晒入個鼻 想試下
我小肥黎
我都係有鼻骨窄
排緊期睇專科
想問有無巴絲做過相關手術
同大概需要幾錢?
屋企人真係合埋口都好大聲
好似係佢枕頭位墊高左令呼吸道點點點
我自己本身冇避寒試過訓佢個位即刻有少少聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞