有冇巴絲醫好咗「扯鼻鼾」?

285 回覆
57 Like 8 Dislike
我覺得人大左鼻果舊肉鬆弛左 你用乜鼻貼都無用
做過手術都醫唔好

反而去做個牙托戴可以舒緩一d
我用牙托,將個下顎推前少少,訓覺就無鼻鼾。
不過我以前有箍牙,而家戴到有d牙移咗位
你要做左sleep test 先架
雖然坊間係有機係識自動比一個最低夠開你氣道既壓力
除非你買水貨,香港應該要醫生紙先賣比你
巴打買呼吸機前都係睇左醫生先好啲,
因為唔知你扯鼻鼾既原因係咩,呼吸機未必係最好既option

至於洗唔洗醫生推薦邊款呼吸機,老實講每一個牌子既機都差唔多,只要係用自動機就得,反而配合呼吸機用既面罩先係重點,一定要試過先知。
同埋唔同情況既人需要既面罩都唔同,所以最好都係查清楚點解有鼻鼾先
有朋友用果啲咩帶咩貼 訓訓下呼吸唔到
就咁去左
係咪要約專科
最撚憎人鼻鼾 豬咁撚樣
快d死撚左佢啦
鼻鼾好自私,自己訓得普嘈到人地訓唔著
著*
你肯定佢訓得着?
我減左60磅而家斷晒尾
醫唔好,咩方法都試過,呼吸機都買埋,對我無用,長咗期無精神,注定成世做下等人
https://www.twah.org.hk/tc/brochure/document/id/162/

呢位巴打講得啱,真係懷疑自己有睡眠窒息症就去驗咗先
我係上面呢間驗。

驗完用個報告去美國D網站買咗部機用。平過香港三成。
用咗,人都精神咗。
睡時隔離的女人唔會再投訴。
搭單一問
我同朋友去旅行都會話我"呼吸聲好大"
其實算唔算鼻鼾? 有冇得醫
我細細個鼻鼾都好大
之後做左手術割鼻息肉就無聲lu
同我啊媽一樣
佢合埋眼就打鼻鼾,跟住話自己未瞓
同佢啲鼻鼾係會扯你個靈魂起身
留名
去油麻地配鼻鼾牙膠
之後一直都無鼻鼾
係邊到?貴嗎?
牙膠有用 你上網睇其實去屈人錢到買
佢有一個牙帽 比你浸一浸熱水軟化
再咬實做自己形狀 晚晚帶
可能起初會流口水牙血咁
但耐左佢直情可醫到 因為耐左你會睇到愈來愈細聲
又或者冇帶一兩次都冇以前咁嘈
但帶牙膠好唔舒服唔係人人頂到
ExxYZx

Google關鍵字就揾到
新客$3k 一個牙托,舊客$2k

開頭帶會牙骹酸,戴慣就OK
鼻鼾嚴重嘅話 可以試下用十斤綿花塞入喉嚨 或者用麻繩綁頸致面部發黑 相信唔會影響朋友間嘅感情 甚至多加左份懷念之情
好撚好笑, hehe
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞