有冇巴絲醫好咗「扯鼻鼾」?

285 回覆
57 Like 8 Dislike
我都唔肯定
佢開邊個位黎割?會唔會留疤?
訓覺先有就應該算
所以我覺得對身邊人好大影響
畀巴打講中晒
依家割鼻息肉都係微創手術做,醫生會由鼻孔放內窺鏡入去幫你清走瘜肉,外表無疤痕的
點樣可以控制到自己瞓覺嗰陣唔用口呼吸?
一直以黎覺得係肥男人先會有,點知原來瘦嘅靚女都可能奶嘢,就正如靚女放響屁一樣咁尷尬…

絲可以試吓牙膠喎
自然動作控制唔到架wor,試下買牙膠
減咗幾多先冇事?
本身有無成日鼻塞?純粹唔想用口呼吸的話第一頁樓主提過包下巴既頭帶都有效
我有鼻敏感,一到冬天就成日鼻塞要用口呼吸,於是瞓覺就好大鼻寒
打側瞓呼吸道闊返少少係會好啲嘅
但用咗條頭帶就會透唔到氣
塞就唔算塞,但係成日覺得吸入嘅空氣好似唔多夠咁
同埋喺街好容易會覺得空氣唔流通
巴打真係好專業,又有耐性,好想賜酒畀你
我上兩個月做左手術,不過唔係鼻息肉而係鼻甲骨脹大 同鼻骨斜左

做完之後鼻軒由10級變到3級。
我明,呢排轉天氣都開始塞,想逼自己用鼻吸又吸唔到氣

鼻敏感有無試下用藥滴入個鼻度?一滴就通哂,唔記得叫咩名
用鼻呼吸既時候係咪要用力吸先覺得夠氣,同埋會聽到自己呼吸聲?可能係鼻腔窄
有無鼻敏感?

利申: 非專業人士9up
日本有隻話可以止鼻鼾既枕頭
有冇人試過?會唔會有效
減肥
巴打太客氣,廢青無咩做打下字討論下,唔可以話專業,有問題都係睇醫生最穩陣
用鼻呼吸既時候係咪要用力吸先覺得夠氣,同埋會聽到自己呼吸聲<<<全中

鼻敏感細個嗰陣勁啲,試過會一連打3X個乞嚏,大個咗可能有做吓運動就少咗出現

咁鼻腔窄係咪要做手術?
我好瘦
我未婚妻話我飲左酒之後訓係嘈到拆天
唔敢答你 鼻腔窄有好多成因,鼻中隔彎曲、鼻甲骨大、有鼻息肉、鼻竇炎都可以係原因,同埋呢期天氣轉涼,如果有鼻敏感既話,鼻黏膜腫左都會令你覺得唔夠氣

如果係骨或者息肉既問題就有可能要做手術先解決到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞