(錢途)engine簡咩major

285 回覆
2 Like 2 Dislike
想移民 簡大細電
想留香港stru civil geo
想99下過成世 mech

想乞食 ise

上面我冇提既=食屎
想移民 簡大細電

想乞食 ise

上面我冇提既=食屎

揀細電唔移民呢

你米開po問下what is it?
最高係building management

佢地出黎係做咩類型工

咩係building management
保安d fd?
風火水電唔係bse咩

係未bba management 嘅建築版黎
聽個名civil, arch,bba 做到上去都代替到佢地

通常呢D Grad左去做物管

傻hi
物管通常bs或者bse做
poly仲有個物管degree

bem係做main con
駐地盤個堆人黎

係地盤當然起薪高

工字必出頭
想移民 簡大細電

想乞食 ise

上面我冇提既=食屎

揀細電唔移民呢

點解要移民
想移民 簡大細電

想乞食 ise

上面我冇提既=食屎

揀細電唔移民呢

點解要移民

細電Cs移民日本好易
香港唔係人住
想移民 簡大細電

想乞食 ise

上面我冇提既=食屎

揀細電唔移民呢

點解要移民

細電Cs移民日本好易
香港唔係人住

日本做野好chur 咁
雖然移左日本就唔洗成日飛

我想讀civil呀,civil多唔多野背同寫essay呀,呢啲我好拿手架

認真答你⋯⋯
其實好睇你呢4年想點
Kong u civil d professor 一係好好,一係極垃圾
讀civil 真係好辛苦
你預左冇得玩咁癲
如果想開開心心讀多3年grad 就可以免啦
但如果你依家有團火
都夠你定一兩年先熄火
然後開始望到終點
爬到grad

之後番工做港奴

真心非串咀 其實點解d人覺得civil咁辛苦
d數又易過EE mech, 全部都係static野
又可以組合下d strutural course同背野course 等自己冇咁辛苦

Er..... Fluid mechanics 咪唔係static lol.....
但你啱嘅⋯⋯civil d 數係淺D嘅

之前問個讀Civil既人 佢fluid mechanics 連Navier Stokes equation都冇學過
CS睇見公司班3X歲果班真係慘過食屎, 完全唔明點解有人讀

讀得cs既,就應該醒目學programming之餘,讀多d關於data analysis既科,仲有搭多少少network知識。呢3年有時間既話應該抽時間go through晒machine learning既知識,最好學埋cryptography既basic,例如random number generation, hash function等既知識,了解下咩叫blockchain.

HKU civil都叫爛grade咁ust civil嗰啲叫咩

ust有 tutorial上有tutor 教你地
hku civil 淨係上D垃圾 lecture 然後話之你死

D lecturer 有一半唔識教書,連講英文都成問題
落左堂連影都冇

依家大學既engine課程排編垃圾,師資就更加係垃撚圾

點解要移民

細電Cs移民日本好易
香港唔係人住

細電狗都唔屌

你係香港讀細電想移民?照境鏡望下自己咩料先啦...
香港讀既細電同外國差n咁多皮
總之唔好簡BSE
做又係你 人工最低又係你
我問十個有八個都話如果有得重新簡 一定簡CIVIL

做過bs就個呢行晒撚氣
入civil做有譜好多....

Hku既 影得衰sorry 好耐之前影
總之唔好簡BSE
做又係你 人工最低又係你
我問十個有八個都話如果有得重新簡 一定簡CIVIL

做過bs就個呢行晒撚氣
入civil做有譜好多....

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞