[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XIX

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
自己落舖試啦,第一頁都簡介晒,你仲想知咩啫。
咩髮型?頭髮幾長?
分界 偏短
分到界應該都唔會太短
Firsthand較適合,兼play safe
coalmine有機會散
最直接落多啲 通常新手都落好少
你可以先試挖一舊仔出黎 個份量係食指頭一節咁大舊
記住唔係薄薄地一層
試fh 先 hold力同黏力都高
之前上面有人推介ziggy supply嘅mad wax
人係新加坡就買咗罐嚟試 真係好正!!

啱啱第一次用 1 scoop無打底
scoop係monarch嘅感覺
推開就feel到好黏手
但hold比mm同clavalier重要high hold 啲
真係好癲

我本身個陰到鼻 髮量多厚同粗彈
有買chrome試都feel唔到大家講到咁神
但呢隻平嘢真係估佢唔到
唔知香港有無得入手

不過個人嚟講覺得隻嘢衰在太matt 零shine個頭睇落好dry同香得化學咗啲
同埋pomade最少要落一粒波子咁多份量
你頭髮厚隨時要兩粒咁多,唔好好似用髮泥咁了少少
識貨
佢有隻singapomade 而家reformulated變得更加hold
香港邊到有得買
冇 香港未有識貨之人
要上網訂
係咪就係你推介
你講嗰隻係clay pomade2.0? 用完覺得點 仲有無買佢嘅其他嘢?

有時覺得地區同天氣令到大家對hold嘅定義唔同
所以新加坡咁熱都hold到 香港用應該無咩問題
應該就係
我幾個月前推過singapomade(舊版)同mad wax(新版)
singapomade會潤少少,易推, 無mad wax咁dry亦無咁hold
兩罐都仲淨緊一半以上(太多products)
等遲下3月有機會去新加坡玩果陣先買singpomade 2.0同佢隻新matte paste
叫呢度咁多位老細入嚟試下好過啦
用晒盒mm就買你嗰隻
隻mad wax會唔會一上頭就乾得好快?
我試過1d 係好啞 好乾 好hold但快得太快
撥2-3 下己經乾到痴埋一舊 再整佢已經好痛
你試過mad wax?
我又唔覺得乾得太快
HOLY BLACK隻clay就真係好似你咁講 整多兩下會痛
stickmore fiber clay 落多咗都係咁,會痴埋,梳開時會扯走好多頭髮
未試過 但怕怕地啲dry matte又好hold既會咁樣
我覺得唔算快乾 30秒咗右
可以restyle唔痛無kick手 宜家8個鐘仲叫hold緊 但0 shine 所以我覺得睇落好dry 無mm睇落髮質咁好
可以試下滴一滴argan oil溝埋一齊
每次gel上頭之前? 個頭洗唔洗damp
有冇啲曲髮都用得?
利申:幼髮 電左都唔會太有彈性
係 滴一滴上去捽埋一份
唔洗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞