[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XIX

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
你頭皮有咩問題先
好乾一洗完頭痕撚到仆街
一r佢就好似落雪咁
你似要補水保濕嘅洗頭水多 
可以上 moisturising果支 同埋盡量唔好r佢啦
越r越癲 越落雪越停唔到手
有無巴打知邊度仲有Prospectors Coal Mine Pomade賣
仆街尋日頂唔順買左upper cut deluxe matt完全hold唔起
Coal Mine大路嘢嚟㗎喎,CLK、銀城好多都有啦嘛 
好撚痕 本身用緊lucky tiger但好似都幫唔到手咁
反而洗完頭好似仲
依家個頭後面長期有塊頭皮碎喺度
唔算易洗 但都可接受
藍豬大家點睇
如果長期勁嚴重可以睇睇醫生
可能有啲真菌之類既野
尋日去利時買個老闆話供應商幾個月都無俾貨
跟手sell我買左upper cut
Mentega Creamy Hair Clay 有冇人用過??
成樽護膚品咁
我自己反而係coal mine hold唔到 uppercut matt就好夠hold 好鍾意用
Vip剪黑玫瑰係咪有折?剪邊個好?
用過綠色pomade版,好夠力,黏度好勁,用叉梳推個下要啲力,浸味好清淡,如果本身會噴香水,搭呢隻唔怕搶味
邊間入?
用緊firsthand. 覺得都算難, 2 次深層清潔都仲有d膠膠地。

另外, 唔計firsthand, hold到又唔難洗會係 brosh, coal mine, prestige定其他?
想試下新野玩。 cavaliers就不鳥, 紅毛泥咁
香港得2間有,vlab同巨腸記
我係起vlab剪髮試的
我見樽嘢都幾大樽,似乎幾襟用
coal mine上頭係點樣 想試試
我覺得適合短髮寸頭
再長啲會散
不如試gel type
清水都過到
早前雙11 買左Analogue Paste 終於試用左
手感非常creamy 軟身, 不過唔算好易推, 手抄為主既style 較合適, 上頭有少少令身光澤, 比想像中快乾快硬, 無用spray, hold 力都好好, 重點係氣味非常好, 唔算好濃既古龍水味, 女友都話好聞
整體分數: 4.2/5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞