[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XIX

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
好 唔該你
咁邊個hold度高啲?
講黏係stickmore 勁啲
但hold度可以打底補救
啱嘅
過黏就會失咗鬆身嘅效果
睇mm ig條片 好似佢用咁多pre同post就會好好用
加上佢係apply落鬼佬頭到...
我覺得mm正在輕同乾之餘
Hold得又ok
味又ok
Morrocan oil clay表現差唔多
但陣味都有啲濃
你覺得mm vs morrocan 點睇?
Morrocan oil clay hold多少少
我指對比balm
輕就mm,空氣感強啲
味就mm la
Firsthand官網依家係咁劈價,佢下年個project好似真係好大革新
chrome世界第一
今日試用左brosh clay pomade 覺得幾好用,雖然黏度唔算高,但正正因為好輕身,所以更容易推同用手摷casual look, 之前用firsthand 都覺得唔錯,因為佢黏度高,但可惜唔夠brosh 輕身,所以手摷既時間會用多左同難塑造到自己想要既髮型。
Hold 度同FH比較呢
用開FLAGSHIP REVIVAL X聽你講完好想買盒
有冇人用完髮油gel頭會再噴spray定型
D頭髮都係好易彈完
我自己就無打底,吹頭亦無用卷梳,
對我來講我會認為brosh 較hold,因為輕身,同埋唔洗用好多份量。
當然Firsthand 亦都可以做到,只係份量要落比較多。
當然都要了解自己既髮質同埋長度
Brosh 黏度無咁高 會唔會好易散開?
同會唔會比較難塑造出整齊既style?
唔該巴打
小弟之前都用過好幾個oil / water / clay pomade,因為基於髮質,長短,厚薄,髮型既情況,純文字又真係比較難去定義適唔適合自己用。
今日用完,我又唔覺佢會有散開,但我幾鐘意佢手摷可以做到略為整齊而逢鬆既效果,因為我自己本身唔太好整整齊齊/貼貼服服既效果。

今日聽店員介紹話Brosh 手摷係最好,因為輕身,但唔建議整整齊齊既貼服髮型
我會噴小小spray 定, 因為自己懶無打底同用卷梳吹頭。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞