2018 JRE

1001 回覆
32 Like 16 Dislike
政府考創意唔好講笑啦
佢最想請班聽聽話話 之後就語文好
你recommendation寫啲增加夜間服務 增設流動診所專做counselling 佢已經覺得你好有創意
唔洗太天馬行空
對自己啲points 無信心既人先會上黎大聲講取暖
幾時可以check 分?
無出分架,考完pass 再睇埋application form 既學歷同工作經驗先揀人in, 有in 就姐係已經pass JRE, 不過無offer 既出年一樣要考先有得in
聽人講 可以申請check 分的
你講既我都知
梗係唔得,講明係district base 架嘛
Point 2
我都係寫類似
現實中佢地出街有事,都包的。
我話現時大部分僱主有買保險,工作範圍係屋企,但如果外出就會增加風險,意味住保費高,令本港請外傭意欲下降,從而令佢地個就業率低?
係冇得申請check 分, 只係可以申請覆卷
有得check jre兩份卷幾分架喎
上年先check過
點樣check ?
check完都冇用啦
都唔知要幾多分先夠
check 下都好丫麻
但唔知點 check
我上個月尾試過填 OPS003 form check 2016 JRE
再郵寄
地址: 香 港 添 馬 添 美 道 2 號
政 府 總 部 西 翼 9 樓 907 室
公 務 員 事 務 局
管 理 事 務 部
https://www.csb.gov.hk/mobile/tc_chi/aboutus/org/others/379.html

跟住佢覆左我分但唔比卷我睇
岩阿 將心比己
應該睇topic sentence only
書面覆番你 ? Email ?
好似出下個status(有interview/收regret)就可以check分
英文寫咗叫公立醫院俾位mental health,節省成本得嚟轉介好似仲efficient d
中文就唔夠時間寫,主要話香港交通/房屋頂唔到一次過多咁多人,俾佢出去住住可能又要最低工時,保險嗰味野,所以不如直接大立法保障私隱/防虐待 仲實際。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞