2018 JRE

1001 回覆
32 Like 16 Dislike
係, 但之前起喺佢地度嗰時唔知佢地有無嘈到
認真 今年data file d 字顯淺勁多
上年懲教個份睇左半個鐘先消化到起碼
個scenario 又好straight forward
好似好多場都冇乜吉位
私人市場市度已經轉差?
以前玩pie chart 折線圖先痴線 今次真係易做左
係 今年容易過上年
中寫左四 英寫五頁
英文分明引導你寫開發green belts
why not both measures 好睇你problem 寫乜姐
上年監獄私營利弊各二,大學唔知咩各三,
有咩問題
你做個局長唔會係剩考慮件事對個團體有咩影響下話
我寫政府prioritize 遠離市區地方多過近但多人嘅地方
一黎icnh個operater都prefer地方大多過近
二黎少d人反對
但係個中心要easily accessible 同at town centre 喎
大灣區
寫唔到咩point是咪gg
英文
problem
一地方不足,變左d ngo 要去租d commericial permise, 好撚貴
二歧視

recommendations
一,都係同ngo 繼續加強教育 ,諗唔到咩or
二,short term 1. 檢討現時reimbursement regime, 要加funding 2.檢討現時permanent 果d centre 既service capacity, 再考慮下改善d 交通接載其他district 既人去果度
long term 睇番玩時全港政府空置土地,睇下有冇地方可以租出去比ngo

中文就算啦,唔夠時間食左屎
係 但我覺得上年難係好事
寫得太多,到最後「傭」「僱」已分不清
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞