2018 JRE

1001 回覆
32 Like 16 Dislike
同感
唔洗拗,到時邊個有AO interview就啱晒,冇就大家收皮

係咁刪字
揮個手
邊陲地帶囉

而家揀人你估點揀 一開頭特登講句40%土地係green belts你估咩原因
我英文建議係解決annex c個對safety concern...
傭寫左做僱起碼3次
回信比人唔寫重點

人地外傭團體wfc你社會同僱主啦 你唔好寫埋勞工法例落去
地方不足
Long term 我寫賣地條款要加條必須developer起一個premieses 並平租返比NGO
我有寫 話提高ICMH set up 個standard, 話要加強security 同用隔聲
有寫 仲話安排專巴接班友
唔洗居民同佢地接觸
笑左,不過都係一個方法黎既我估
個 green belt 都 irrelevant lol
一係開十間 perm 響 green belt
其實都可以, 本身有d 私樓都有位用嚟起學校/其他community facilities
mad man
寫到手都痛
中文9up左好多建議政策 好似有d離譜
我recommendations 寫govt 應該step up 去engage district bodies and NGOs 去幫佢哋更容易搵位,同埋應該reposition ICMHs 去令到社會其他人減低negative stigma 同Nimby problem

唔知中唔中
8+1間full service 喎...
我第2個建議係針對house owner unfair同佢土地認為唔需要起佢地個區,我就話會有allowance同console佢地話俾佢地知個城市其實好多精神病
Full service 個d全部perm 得一個temp
我是鬼但叫佢cut幾個icmh 整個大building算數啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞