2018 JRE

1001 回覆
32 Like 16 Dislike
睇邊個有interview 就邊個中
唔洗拗
problem 1: temporary premise

problem 2: community opppsition

recommendation 1: 我淨係寫左sunshine villa個case 話免果條公屋租金同差餉一段時間以爭取支持

recommendation 2: 係future ICMHs 度加強monitor 諗落似帶頭歧視
大家寫左幾多頁 我中英各五頁
其實係睇組織同語言能力多過內容
內容合理就夠
我反而會correlate 去個team% 度再話唔夠錢→唔夠人→limited service
不過我覺得唔夠地/唔夠錢都係合理嘅
btw 我淨係quote 咗ngo 個ceo, 連sunshine villa 個case 都無用到...
agree
其實我見到政府support 好夠,所以再加錢嘅話好似唔係幾好
寫得哂果啲係超人
幾時知結果
中文題建議嗰一part你地寫左咩
正確啲問
係幾時知落選結果
好搏呀ching 我見interview
得唔夠地同歧視呢兩個問題先咁玩
大家有無用公函格式呀
中英都好似易過上年
逼自己90分鐘作完英文 始終都係唔得
用咗110 min先作完英
有 話佢地打黑工或從事非法工作
免租金我覺得ok wo
長遠就加強教育
因為所有full service 嘅都有>75% 嘅人手, 而另外一半最多先60%, 所以我先敢咁寫...
佢個percentage 唔係meet district requirements 咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞