iPhone XS / MAX 用家討論區 (6)

1001 回覆
12 Like 11 Dislike
一出用到依家
冇幾可低過50%
幾乎長放無線充電
仲係100%
都係嗰句,得返40就好叉,叉緊唔好打機
屌唔怪得舊電扣咁快 我次次死慳死抵用剩10-20先叉
apple store
6s咁好用都換?
我想問whatsapp換完機咁樣有咩方法?
用快速開始過資料,買左icloud仲有好多位
Wts有4-5gb野 試過在喺舊機WhatsApp備份多一次 再dl wts落新機都係咁樣.... 我啲記錄呀.....
用itunes呢
可以只係backup wts? 定要重新成部機整? 因為訓機已經用左幾日都有啲野係度
冇關係只係唔用時早啲熄mon 好似係
xs 嘅電唔好得幾多

想問下 用xs max影相 夜晚影燈個啲光位
有時會成個倒影出左黎 好似上面兩張相既右邊咁
係咪正常?或者有冇方法解決到?
去過apple問 個staff話iphone相機係咁 就算換都一樣
你地新xs max起身個陣會冇左幾多電?

我發覺呢排 一起身,起左冇左8~10%電
但睇番battery 又冇app 用緊電
巴打,可唔可以論多少少detail?佢係咪會開咗部機重新搞過,但mon貼會唔會搞到到?同埋係咪就咁walk-in 同佢講返呢個問題就幫你整?我部機都有呢個問題
冇錯佢會提醒你,可能會整花你塊Mon貼
不過其實冇嘢 乜嘢都冇花到
之後佢確實係會開咗你部機嚟整
唔該晒巴打,唔好意思呀,啫係佢會重新黐返好塊玻璃?係咪就咁walk-in入去講話機有膠水漬就可以?因為我部係玻璃黐得唔好搞到啲膠水漬露出嚟好似樓上巴打咁
你話佢黐得唔好有條界行,界手的

就可以了
唔該晒巴打,要唔要book 天才吧?
我嗰陣係早上一開門直接去
等半個鐘
唔該晒巴打
我係出面買,開盒又唔畀換,傷心咗幾日
希望天才幫到我,唔該你呀巴打
唔洗客氣 舉手之勞
但巴打有冇𠝹手嘅問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞