iPhone XS / MAX 用家討論區 (6)

1001 回覆
12 Like 11 Dislike
我係又一城買
我係幾段白色膠唔完整 同埋係背面玻璃同上面邊框有空隙
應該刮手既係d膠唔係邊框 其實又唔係話好大問題既
但賣咁貴qc就愈黎愈差 拎去搞應該又變LL機

下面最明顯 睇相就唔明顯
7+ 換左xs max 正好多
我就係人版買左一星期換左LL機,買果時冇發現番到屋企揸上手括手既望直d膠邊唔得,因為都會戴套,念念下入水點算,8千幾整部新機有瑕疵既,約左時間上ifc。。講左幾句就所謂換部俾我,本身仲念住睇下有冇得幫 黐返條邊,個時又 趕時間 。
買唔買apple care 好呢
其實我1516緊 驚防水有問題
但依家部機都好正常 怕換完換機有其他問題
張毛記全部平三舊水
Wifi都唔得,重新開機重新登入apple id 全部都試過
岩岩7上XS, 依加打機成日唔小心掃到條橫線轉左APP
之前cmk x 安信earnmore 12%回贈平好多
幾時先fix到打電話副卡沒有服務

想問部舊機備份左一次上icloud,
如果宜家format 部舊機
d相都會keep番係icloud
求icloud高手指教下

新機還原左相片得1.44GB
本身諗住買XR, 但有比較下竟然買咗xs
覺得個mon 好睇啲
希望用電唔會差過XR好多啦
我都爭扎緊xr 同xs
我想影相靚D
如果要買XR唔好拎兩部真機比較呀
我XR換過黎XS MAX都覺得XR電好過MAX好多
由X轉XS MAX都感覺到快左爽左
我一出就買 都有咁既情況 但舊版反而冇問題
點快好多?我由x轉xs 感覺分別唔大
感覺來好難量化講解鎖勁爽皮
你相片揀左為iphone最佳化儲存空間
部機依家只得個目錄
click張相果刻佢先會幫你dl
所以會細好多
個原相係咪已經上左icloud? 咁舊機format唔會有影響?
你驚既話新機較下載並保留原始檔
比對一下
其實你去關於本機對對數量都得
或者舊機入相片最底揀相片
然後拉到最底相片數量下有行字
寫住剛剛更新
冇寫住有野未上傳
咁其實都冇問題
正路有開哂兩部就冇咩大問題
新機教左保留原如始檔就會自動下載番正常size?
ys
睇你需唔需要慳位
其實你睇睇舊機個狀態就可以知道上傳哂未
唔一定要下載哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞