iPhone XS / MAX 用家討論區 (6)

1001 回覆
12 Like 11 Dislike
你係要拎去apple整再攞單據去claim返錢架喎,
你買嘉保之前冇睇過條款嘅咩?

https://www.i-guard.hk/chi/uad/uad_reimbursement.htm
仲有,你的個案如果係個mon本身有問題,
唔涉及人為損壞,
根本apple保養會免費幫你維修,
唔需要用到嘉保的賠償,
個保險係等你唔好彩跌爛部機先至用既
如果咁既情況比蘋果整 最快幾時有得攞
正常來講,如果你book到天才吧,
換Mon/換service unit(翻新機)係即日有得攞。

天才吧基本上接受所有從正當渠道購入既行貨產品,提供維修服務(包保上台機),
不過如果你部電話直頭著唔到機,
天才吧有可能會叫你去外判維修中心(例如銀城)整。
如果夜晚WALK IN 會唔會幫你睇
因為月尾要飛而家急用
而家個個狗衝想趕尾班車去換平電,
你諗住walk in兼即日攞機的話,最好唔好夜晚去
早上等士多開門時,搵藍精靈幫手,
睇下可唔可以即場book到當日維修slot
如果要去外判
係咪去華風最好
唔想去TSO 好撚垃圾
12.2.2 講緊係12.1.2定12.1.3?
我未去過外判 整機,亦都唔想去,答唔到你
不過我就勸你盡可能拎返去去天才吧整了
外判多數狗西

而家我個情況就係咁有條綠邊
岩岩部機無事仲好正常用緊
你部機的情況,天才吧絕對會受理免費維修,
快d趁飛前拎去天才吧搞掂佢啦
千祈,千祈,千祈唔好拎去外判,
到時有乜鑊氣,俾人屈錢唔好後悔
等我仲咁好耐性答佢
張相係上網搵既 我認
我個情況就係類似咁,因為我唔知點解釋比你地聽
如有得罪請原諒
無跌過 部機仲RUN緊
https://youtu.be/GU0U1nFv_Yc

有圖有真相
係我自己部機黎
有無ching試過Xs睇睇下片自動重新開機?
睇YouTube同Fb啲片都無問題,兩次都係用Safari開既片睇睇下就自動重新開機
都明既,唔係個個有第二部機影自己部機
大家用咩phone case
有無邊款moon貼好用?
Full screen我見塊塊都遮咗auto brightness sensor
Non full screen 又搵唔到啱嘅
點樣save低?
唔係呀 我意思係 cap完唔係Save左係相簿啦咩?點樣再save呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞