iPhone XS / MAX 用家討論區 (6)

1001 回覆
12 Like 11 Dislike
你有冇用過cap圖個功能
cap完可以直接sd然後揀刪除
揀儲落相簿然後先入相簿揀黎sd會清過直接係cap圖果頁就sd
係喎 明哂
因為我多數齋cap save低
有冇巴打試過Xs max會無啦啦熄機
岩岩琴晚升左12.1.2
訂咗xs
想問下各位應該點check個mon有冇偏色/陰影mon
開條hdr片check?
訂咗xs
想問下各位應該點check個mon有冇偏色/陰陽mon
開條hdr片check?
想問 3D touch 有冇 d 咩實用嘅例子
7+ 到 XS Msx 都好似冇咩用過
Keyboard 刪字, 郁cursor, highlight
我更新完都一叉電無啦啦熄左機
開機仲要慢過以前
仲有部垃圾xs max由更新左12開始到而家12.1.2日日上上下網斷線 (非WiFi)一定要重開機先上得返網
通常發生喺凌晨11-12點左右(其他鐘數都試過)
打上apple搞過都係咁
點解可以咁垃圾 以前用5千蚊samsung機都唔會咁(同一個台同一個plan)
有無諗過係其他問題
岩岩入坑 Mon貼同殻有咩推介?iPhone XS
數記出咗Data Plan esim
要拎$50去換
大力㩒個通知回覆msg而唔洗轉app
想問下咁多位HKBN依加部xs max 256 做緊10249買唔買得過?會唔會有古惑
平過500蚊,十分正常
而家trade xs賣到幾錢?
Oled mon睇到隻眼好攰 想轉xr
應該低正價1000蚊左右
用左幾耐? 唔係可以習慣咩?
我岩岩用果陣都有呢個問題,調整左白點後,已經冇呢個問題 本身真係有衝動降去xr,但對眼又冇攰就廢事轉啦
點樣調整白點?可唔可以教一教

係accessibility 入面
update 咗後成日啲apps會hang... 又試過係lock screen 冇晒啲野得wallpaper. apple
有冇人試過 日光日白set 最暗mon
之後連字都睇唔到,要摸好耐先set 得番高個光度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞