[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列(2)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
風間覺得今日嘅事實在超過佢承受嘅極限,佢決定去瞓一覺先,聽朝再諗
加快進度
各人在家中搜尋,但由於時間太晚,各人經歷過了今日的事情都非常累,所以都各自找個位置睡著了
時間:翌日0900
各人一起身就發現自己的手上的標記有些微妙的改變

玩家聚於客廳之內開始商量
陳子晴卻似乎仍在睡覺
訓覺回san 1d6?
我盡可能壓低聲量(驚呂太聽到),同大家分享我同事尋晚嘅發現:

「其實我是蘋果記者
昨天晚上我拜託同事去調查呂望的事,
結果找到這段報導(將佢老婆意外死亡果段報導show俾大家睇)
所以不管是搥人還是被搥的那兩個,都不是真的呂太太!」
其實好難: 冇錯係, 你都見到俾人打死嗰個 死咗之後仲郁到, 同時我覺得 甚至呂先生佢自己都唔係人,唔係嘅話佢點會可以控制我哋嘅生命.
其實好難: 不如我哋去睇下佢哋屋企入面,會唔會有啲線索?
喪標 佢暫時好似對我地冇咩威脅,但癲撚起上黎既話 ,我地呢到應該冇人夠佢黎,可能唔撚洗等3日已經可以搵人收屍
哥倫:大家有冇留意到1樓同2樓既平面圖有問題?1樓係L宇型,2樓係長方形,根據構造,呂生間房裹面好可能仲有一間房。
眾人睡醒
san +6
純綷因為玄關位係下層突左出來,唔關事
喪標
冇撚有錯 條友係屋企都著晒袍 呢間屋一定有地方比佢攪攪震 我地不如上2樓睇睇,我岩岩係2樓雜物房都發現堆架生 話唔定有有用既野
不能回超過初始值?
HP會唔會回?
哥倫:始終間屋太多奇怪野,我唔敢亂入呂生同人妻間房,我上去聽下間房有冇聲先,在呂望房門口使用聆聽

1D100=32#呂望房門口聆聽

唔擲都擲左,照聽
其實好難: 好咁我哋去二樓入咗佢間房先, 不過隻呂小姐應該點處置, 我哋有冇辦法鎖起佢又或者束縛住佢呢?
41J也同意:「這個假呂太太說過我們一旦外出就會被殺
但是她也說過呂先生不在屋內
相信屋子有密道還是什麼的通到其他地方。」
可以超過初始值, 冇克蘇魯神話嘅狀況下滿係99, 有嘅話就100減克蘇魯神話數值
喪標 好 咁我睇睇雜物房堆架生有咩
「她不在的話,誰去應付那些怪物啊。」
哥倫:點鎖⋯⋯⋯隨時我地7個加埋都唔會夠佢一個黎,而且你話佢把斧頭鎚仔可以打爆幅牆我都信
風間:琴晚呂太都講左呂生平時最常留喺自己房,我覺得由嗰到開始調查最好
其實好難: 咁好啦, 我記得琴日我喺模型房嗰度見到一個好奇怪模型,我想再過去睇一睇.
41J:「我有點在意那個地域模型,我先到那個房間看一下。」
SAN
哥倫比亞 70
林一生 65
QJQ 70
其實好難 60
41J 75 上限75
風間 53
喪標 62
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞