[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列(2)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
新人留名
依家有幾多個人玩緊
點先過Turn
陳子晴呀
陳子晴沒有理會蘇博,仍然直望著41j
林一生直頭無視蘇博,已躲在廁所內
8個巴打
不過依團應該好快玩完
全部人行動一次
包括使用技能或移動到不用位置
現時第二回合
林一生已移動到廁所
蘇博去收屍
其餘人未行動
對話不被視作行動
但我估而家都係偷雞當係啦
QJQ: 媽媽 手手
跟隨陳子晴
陳子晴完全沒有理會QJQ
眼仍然直望41J
(場外)
有冇神話經驗者克一克佢
41J不明不白:「什麼狐狸精,你看我這種貨色(指著自己塊面)是當狐狸精的料嗎。
我們是遊客,本來在外面拍照,連自己怎麼突然掉進來的都不知道,
倒是我...我男朋友(望望風間)被你嚇傻了。」

我覺得現階段自己無咩好隱瞞,除咗鳩吹風間係自己男朋友可以減低狐狸精嫌疑
同埋絕對唔想透露自己職業係記者,更何況我係一個專寫fake news嘅記者。
[TRPG][COC][第二集]

各人狀態:

港澳豬大橋 - 林一生 - 私家偵探 - 正常
RELAX - 蘇博 - 禮儀師 - 正常
別再後悔 - 哥倫比亞 - 欺詐師 - 正常
地中海 - 風間 - 藝人 - 臨時瘋狂:模仿
怪叔叔 - QJQ - 法醫 - 臨時瘋狂:嬰兒症
卡西姆 - 喪標 - 拳擊手 - 臨時瘋狂:驚恐症(只想逃跑)

請剩餘兩人按格式加上
場外
仲諗住會係沙耶
喪標係地盤佬
話術技能判定
請擲
#1D100
風間見有兩個人鬼鬼鼠鼠咁走入去間唔知咩房,對兩人產生興趣跟住一齊走
觀眾
如果由乃roll心理學中左你呃佢咪仲仆街
林一生定蘇博
揀一個
[TRPG][COC][第二集]

各人狀態:

收屍組
港澳豬大橋 - 林一生 - 私家偵探 - 正常
RELAX - 蘇博 - 禮儀師 - 正常
怪叔叔 - QJQ - 法醫 - 臨時瘋狂:嬰兒症

生還者組
地中海 - 風間 - 藝人 - 臨時瘋狂:模仿
性本善 - 41J - 記者 - 正常

打手組
別再後悔 - 哥倫比亞 - 欺詐師 - 正常
卡西姆 - 喪標 - 拳擊手 - 臨時瘋狂:驚恐症(只想逃跑)

請其實唔難按格式加上[/quote]
陳子晴指著打手組及風間:你地4個係咪隻狐狸精既同伴
哥倫比亞:我都唔知發生咩事⋯⋯⋯

望住面前依個同委託人一模一樣既人妻,再望望地上既肉醬,我唔知到底頭先一野打到人變肉醬依件事係咪夢⋯⋯⋯

但我剩係知唔好刺激面前依個女人,唔係既話下一份肉醬意粉就係自己
請睇上一層樓
其實唔駛分組啦,都集合左
喪標仲行動到
如果係既話就扮暈 見機行事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞