[TRPG][COC] 長期開團,克魯蘇的呼喚系列(2)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
(場外)
仲有3日命?唔諗了上去女女女左人妻先
41J過了片刻後自行起身/有人扶的話就被扶起身
首先確認風間去咗邊,問佢「剛才發生什麼了?」
哥倫慢慢的站來,剛剛發生的地震?呂望最後留下來的說話?頭先破窗而入果兩條痴線佬?敵人?現場我最在意的那東西在那?人妻呢?

突然之間搞不清事情的發生,但只想到是呂望所指的敵人來襲,哥倫比亞調整姿勢,快速掃視現場,並且呼喚地上的兩個同伴站起來,一路面向剛破窗而入的兩條友,小心翼翼警戒著的走向人妻旁邊。

問人妻他們是否就是偷窺者以及呂望的去向
我生物 醫 同藥
風間休息左一陣企番起身,聽到41J嘅問話佢驚魂未定咁講:「我都唔知道具體咩事,頭先你後面突然彈左團黑色嘅野出嚟,之後佢就追住你嚟撞。」
委託人(2):「佢地?我唔識架!」
人妻委託人擺出了一副茫然的樣子
場外:「果團嘢」你一見面就無咗20 SAN
我相信響你眼中唔係黑色一團咁簡單
係咪要係說明書到搵?
重有想問下呢個設定
我角色自己知道 可以控制到幾時變身
定係平時睇動畫咁隱藏住 受到某d因素先會爆出嚟?
新手剛剛接觸比較多野問
就係因為一團黑色野曉郁曉打人所以先恐怖
哥倫比亞-聽到人妻說話後,更加警戒著窗口方向的兩人。

突然注意到手上多了一個奇怪的紋身,再看看其他人的手上均有同樣的紋身,再看看「人妻」的手。

片刻頭腦終於清醒過來,回想起呂望剛剛的說話,突然出了一身冷汗,然後⋯⋯⋯然後呢?然後是剛剛看到他緩緩的步出門口!!!

追?自己一個追?別傻了,我除了嘴炮還懂甚麼?

同伴,對,兩位打手以他們的體能追出去的話可能會追上。

哥倫比亞提議另外兩人一起追出去找呂望
41J只能從風間的姿態讀懂佢亦唔知發生咗咩事
呢個時候佢聽到人妻同哥倫比亞嘅對話
轉向兩人講:「不好意思,我們不是有意闖進來的
我們剛才被什麼東西... (腦裡思索適用的字眼)...襲擊了 ,
你等我一下,我現在馬上報警。」

講完就拎出電話打999
目光注視啱啱撞入嚟個窗口,睇下發唔發現到D咩
如果窗外有異動即刻向屋內逃走
怪物示意圖
風間向人妻同三個打手講(日式英文) :「麻煩到你地,真係好對唔住,唔知你地頭先有冇見到係乜野襲擊左我地呢?」
之後風間做左個90度鞠躬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞