返左一日u記狗 已經唔想返

298 回覆
30 Like 165 Dislike

感謝分享

呢間外判見工真係個agent 西到仆街

佢好等人洗 日日spam鳩我 我對上一次返u記係上年二月
做過外判pt
朝早個briefing好似邪教咁大叫 都痴線
而且未開鋪唔開冷氣呢樣野真係好小家 完全無當職員係人

屌 冇冷氣真係好撚辛苦
返A個陣特別到9點幾10點真係焗撚到痴線
出面得幾度 但貨場個個除淨件背心/短袖

但係十一點開返冷氣又凍到仆街 屌 好撚嬲
成班屌樓主 痴架?
日資公司一向西

屌佢思維啊傻撚 分撚清未
幾歲呀屌
做過外判pt
朝早個briefing好似邪教咁大叫 都痴線
而且未開鋪唔開冷氣呢樣野真係好小家 完全無當職員係人

屌 冇冷氣真係好撚辛苦
返A個陣特別到9點幾10點真係焗撚到痴線
出面得幾度 但貨場個個除淨件背心/短袖

但係十一點開返冷氣又凍到仆街 屌 好撚嬲

屌 呢個真
開返冷氣又好凍 著得件背心/短袖想返入staff room攞褸著都比pic西面

感謝分享

Penny覆wtsapp d語氣好撚臭串
不過佢send msg出去應該係一次過乜人都send

佢啲態度系到 臭八婆

佢啲態度系到 臭八婆

On撚鳩鳩 你send左比3000條友關我撚事咩
成班人做慣狗?要全世界最慘果個先有資格呻咩 講真 做過幾間pt sales 返u記真係做狗咁 人工係ok 但工作量同人工真係唔成正比 每分鐘都chur緊咁 摺衫要摺到起晒角咁 老奉ot遲放 briefing 又要抄notes又要大聲叫清楚 出入staff room要講唔好意思/辛苦晒
未做過U記
之前返cwb私人鋪pt 勁hea 準時收工 $45 包飯鐘
老世易溝通 的客都好講 基本上收下銀 執下嘢就一日
$50 u記狗都唔屌
好似50蚊個鐘都無 仲要扣飯錢
點解仲有人做 好多仲要靚仔靚女

我都覺 雖然我唔係靚仔靚女
btw有50

戇鳩 我返office都有5x啦
識出賣一定係出賣智力唔係勞力
咪玩啦請得你$50/hr 就預左做到成隻狗咁
冇乜邊間sales係包飯鐘錢
覺得唔抵咪自己帶飯
其實做耐左係幾好做
利申:u記前員工
唔係話想你自爆 但想知你做邊間
因為真係唔同分店差別會好大
我就好hea同好辛苦都做過
但應該我心目中嘅好hea喺樓主心目中都唔hea 奴性重sor
但我覺得做服裝都會多嘢記 因為我而家轉咗做inditex(zara個老母)其中一個brand.我覺得要記嘅嘢仲多過u記 但規矩係冇咁多
(其實可能u記多嘢記啲 只係當年做u記時仲後生記嘢叻 而家已經做唔返
利申:做咗3.5年u記 頭3年做嗰間鋪我好鍾意 日日好有動力返 但其實去到後期都唔太想返 唔知悶定點 但之後俾人調走咗去間好辛苦又多閪人嘅鋪 所以冇做
覺得唔抵咪自己帶飯
其實做耐左係幾好做

咪on9啦
咩叫預左啊
我以前做50蚊一個鐘sales包飯鐘
咪又係行行企企執下貨
事實上u記真係閪喎
呢個係公認
覺得唔抵咪自己帶飯
其實做耐左係幾好做

咪on9啦
咩叫預左啊
咪又係行行企企執下貨
事實上u記真係閪喎
呢個係公認

以家只係講緊個事實比樓主聽
你份工咁好咪介紹樓主一齊做
後生仔捱下都唔得
u記不嬲都西架啦
無論係高登定連登都有月經post
自己見工前同take offer前唔做定功課先
中伏先上黎呻

利申 冇返過u記
其實樓主都係呻下姐
成班衝哂出來鬥慘做乜
u記真係辛苦
讀書果陣做過唔岩做好快quit左
仲記得第一日就要ot
覺得唔抵咪自己帶飯
其實做耐左係幾好做

咪on9啦
咩叫預左啊
咪又係行行企企執下貨
事實上u記真係閪喎
呢個係公認

邊間

佢啲態度系到 臭八婆

我對住佢一向都禮禮貌貌 佢要自貶身價都無人阻到 但我認同佢態度係好有問題

所以我上年開始有其他高人工啲既pt就揀job接 無再返u記 只係返左一個月

佢啲態度系到 臭八婆

我對住佢一向都禮禮貌貌 佢要自貶身價都無人阻到 但我認同佢態度係好有問題

做過一兩次佢地啲炒散就唔做 心諗而家番工受完啲長工氣仲要比佢西,大撚把agency做呢啲啦,兩句就起曬鋼咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞