Total War: 三國 各勢力初始情報官方介紹

1001 回覆
62 Like 7 Dislike
提示開最高 應該會有一條友不停教你
點會拎aoc同total war黎比

=你唔會拎bf 同R6s 比一樣,大家都fps但玩d野完全唔同
https://youtu.be/HrCN-0FIPvk

大約係講角色到達了一定勢力之後就會稱帝而外交方面就會多咗一啲選項例如迫其他勢力 (已經稱帝嘅勢力)退位

Twitter 見到
aoc我唔熟 但都知道係講求幾多分鐘做D乜
幾多分鐘升時代 hotkey etc..
以我既理解aoc係追求一套最具效率既公式同微操

total war 微操都重要
隊形編制操控相對比aoc黎講係容易
但tw hardcore 在戰場佈局 士氣系統 同戰術

戰術同兵配對形勢既影響好大
尤其影響2v2或以上的玩家對戰,
用錯戰術 兵配被剋, 被奇襲 隊友唔配合 等
都可以即刻兵敗如山倒

舉個例
對家收埋一隊騎兵係遠處樹林
然後係你大部隊接戰
忙緊前線畫面操作既時候先衝出黎後襲

後襲/包圍會減部隊士氣, 士氣愈低
士兵能力會下降同加速陣亡
對家可以配合火箭 同將軍技能
大幅下降你隊兵既士氣

只要士氣同兵數降到一定程度就會失控潰散
每支部隊都唔同
而唔係好似aoc咁扣晒條血bar先喪失戰鬥力
潰散仲會影響附近兵隊既士氣,
加速崩潰既進程

總括咁講
aoc hardore在微操
tw hardore在兵配同佈局思考
類型唔同 要重新適應

TW就係想模擬返真實世界戰術
所以有士氣有體力有騎士衝擊後既缺點等等

今次都唔期望TW出水淹七軍呢d
但竟然仲未有三國成日出現既斷人後勤
YouTube 搜尋 time commanders
要整其實唔難
大地圖係條路到將部隊轉做掠劫模式
attila 都有呢d模式 只需要加再個效果就做到
只不過係將呢d功能放左落agent事務官到

rome2 既放毒agent真係好op
滿級落毒 全編隊死一半人
牙姜好醜
邊度嚟嘅村姑
圖文不符,人物圖靚好多
幾時先肯出
https://youtu.be/2PIc7EfBgfw
就快有得玩喇
全戰打ai hard條撚core咩
有錢就拎去爆兵 d錢夠養兵就得
打完頭幾場就開始auto
揮霍爆兵呢招喺不列顛不行了

你有錢又唔夠糧草的話,你有「彪基」嘅身家都冇用了
今集army好似有上限 好似做到king都係得7隊 唔知有冇睇錯 不過佢計糧草 姐係不列癲玩法都係好難養太多army
對我黎講好事
我一向好怕LEAD咁多兵
捱埋佢 差唔多啦
過幾日買張2060
如果佢今次伏既我就屌佢老母
要咁勁既卡先玩到
PC 60 FPS+ Specifications
Expect 60 FPS+ on campaign map and in a 1v1, 21 units vs 21 units battle, default graphics preset set to “Ultra”, running at 1920×1080
Operating System: Windows 10 64 Bit
Processor: Intel® Core™ Intel i7-8700K
RAM: 8GB
Video Card: NVIDIA GeForce GTX 1080 | NVIDIA GeForce RTX 2060
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞