Total War: 三國 各勢力初始情報官方介紹

1001 回覆
62 Like 7 Dislike
但三國無雙化會有親切感好多
如果跟STEAM個時間要7號晚要有得玩?
可惜俾顏良20回合擊敗,仲要第3個出戰
就以戰錘嘅dlc嚟講,成日都係咁
多數遲一日先開到,話知你七號00:00
電腦太屈機, 魔法師好on 9
可能我錯覺啦
火焰系法術強到有啲過份,升埋提升火焰傷害嗰個被動,一個骷髏頭食人近百隻兵,而且好早就學到
我玩battle , 隻魔法師一比敵人掂到,全隊士氣大減,好快著草
試下玩古墓王, 第一次爆TOTAL WAR (由中世紀2玩到而家)就係用佢
未接觸過呢個系列,但係有玩開三國志果d,建唔建議入手?
我都想問 剩係玩過三國志11
但好似好吸引,三國志都玩到悶。
玩過total war, 你會覺得暗榮啲戰爭係垃圾
好,試下,thx!
大抵

一開局會有幅大地圖,畀你用錢建造、興兵,用啲閪到冇人有嘅事務官搞柒啲ai(反之亦然 ),冇乜事幹就等下一回合

到你真係開打嗰陣就會入咗個戰鬥介面,你可以選擇交畀ai略過戰鬥(唔好太依賴,電腦有時好戇鳩),亦都可以落場打,控兵一隊隊嚟控,留意士氣值,但落場打之前你啲兵嘅部隊質素就非常着重你當前回合點樣做人
其實我本身都覺得有少少垃圾,尤其是12 13,好似玩頭像對戰咁。
呂布出招無雙,對面即減幾千兵
未玩過三國志

不過cr聽到我中學同學猛喺度屌13係究極級垃圾
隻13我玩左8個鐘已經放棄左
I see I see
恐龍戰隊稱霸全世界
最正係控兵,玩war hammer用騎兵真係好正,一突襲對面後排,基本上對面輸一半,但太早衝又會比人圍,所以睇你自己發揮,佢上面會有條bar比較你個戰力,試過73比 反cup對面。
我就覺得阿提拉先係騎兵戰嘅極致

戰錘系列正就正在玩巨獸,古墓王貓貓周圍亂閪咁跳
玩高等精靈孖生細佬食過屎,一唔得閒清除蜥蜴人餘孽,冇幾耐就嚟個盔甲龍戰隊做鳩我主城
以前玩過「信の野:創造」,覺得都唔算太差

不過嗰陣同期出唔少驚,冇幾耐就棄咗
蜥蜴人一出到恐龍真係無得輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞