Total War: 三國 各勢力初始情報官方介紹

1001 回覆
62 Like 7 Dislike
戰鬥系統係total war系列最大特色都比你講到好流
建議先了解下其他total war 作品
Gameplay好似悶悶地,可能玩開戰鎚多特色兵種
個英雄系統之前睇gameplay demo 覺得有啲戇鳩
一開波個電腦話要決鬥輸咗,啲卒仔即刻走
有啲驚之後warhammer 3 都會咁
又推遲咁我都係繼續玩住rome2先
仲冇得埋伏(我指既係畀人係山谷用亂箭射死)
其實正常,啲兵仔見到個主師畀人殺咗喎。仲唔走??
youtube勁多 試玩gameplay了
地圖-他們既地圖好似都只係得幾個大類型(例如銀礦就係每個地方都一樣)

2.船戰-他們一直都冇提起,相信都係全自動...(我想要既赤壁之戰呀...)

3.埋伏-他們既埋伏都只是傳統全面戰爭既嗰種埋伏而唔似既三國演義嗰啲埋伏

4.角色-他們話就話有500多位角色,但係我極度懷疑他地既模組都係差唔多...五虎上將都冇全部出哂嚟
1. 地圖係根據地型gen出黎
2.一路話冇
3.埋伏一向都total war埋伏 想點樣三個演義果啲?
4.五虎有出晒wor
佢銀礦嗰啲全部都一樣樣,就好似 warhammer嗰個咁,就好似龐統畀人埋伏咁。 我啱啱睇番五虎好似真係有但係五子良將就好似冇
佢個戰爭模式真係同warhammer 好似, 我都有d 驚係伏, 反應係期待佢個人物同外交系統.
多元化過前作好多.
戰爭模式集集一樣,你指咩系統?
我想講佢個battle mode, 係咪應該叫戰役模式
campaign
大地圖回合制,招募兵員,大興土木,玩內政搞屎棍

battle
真係落場打,操控兵員移動,攻擊

https://youtu.be/p3_o3HXWgwc
今晚又有直播
十點
btw, 唔係拍片扮直播咁鳩呀嘛
全戰系列不嬲都係偏向hardcore
之前試過?
aoc 玩法完全唔同total war wor
aoc易上手,不過可以好難玩得精

太考究玩家eq同應變能力,軍事動作同管理都喺同一時間內要玩家處理

total war 介面上係hardcore,不過回合制管理同軍事行動係分開嚟進行,等玩家容易搞清楚自己到底做緊乜,好少可會玩到踢哂腳
如果有少少興趣的話,不妨玩先羅馬1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞