Total War: 三國 各勢力初始情報官方介紹

1001 回覆
62 Like 7 Dislike
第一張圖馬野明黎?
同鄭問畫風一樣都好靚
我都想知
鄭姜,邊撚個黎
周宣是樂安人,在郡里做官。
太守楊沛作夢,有人對他說:「八月一日曹公會來,授與你儀仗,給你藥酒喝。」
楊沛叫周宣占卜。這時黃巾起義開始了。
周宣說:「儀杖是為病弱文人預備的,藥也是為人治病的。八月一日,叛賊一定被擊敗。」
到這一天,黃巾軍果然被打敗。

預言叛亂
後來,東平的劉楨夢見一蛇有四隻腳,在門中打洞而居。
他讓周宣占卜,周宣說:「這是為國家作夢,不關你一人一家的事,應當殺死那些作了賊的女子。」不久,果然有女子鄭、姜等人因為參與反叛而被殺。這是因為蛇象徵着女子。
而腳不應是蛇所具有,所以這些反叛女子被殺。
即係呢條女既勢力
因為啲女權撚所以要出女人勢力,好似係
好煩 呢啲game都係得男人玩
真心我又唔介意你加女人
但啲左膠好鐘意整到啲女好勁 分分鐘同啲二線角色同LV 太弱又話岐視
冇曬個歷史感
唔撚係呀
又女權,咪有隻孫小妹比你
CA又會咁好心機搵方技傳
唔係dlc理鳩你出埋小孟
袁術,公孫瓚,劉焉是旦一個冇得首發啦
另外個人認為董卓唔係首發玩家可選勢力
劉備第一眼望落去似馬明
個人認為皇帝會好似將軍2嘅將軍(京都)咁自己一個城
佢唔會主動搞人但係亦冇電腦勢力會搞佢
玩家一搞佢就畀其他勢力圍屌
董卓上洛
遲啲會唔會出火鳳dlc

水鏡八奇包
希望有mod
咁火哥屈機
1兵屠城唔會扣血
根本個個武將都頂到幾千兵
由其蜀個班
我睇fb見到Total war 咁覆人
Zheng Jiang has been an intriguing character to work with from a research perspective, as records differ as to whether a single person or two people carried the name. After reviewing the sources of information available with our historical consultant Dr. Rafe De Crespigny, we all felt that the strongest case is made for two individuals. So while Zheng Jiang is a Warlord and faction leader in her own right, a second character named Lu Zheng also appears within her faction, as her close friend and second-in-command.

原來搵左張磊夫做顧問
btw "Lu Zheng"又係乜水
公孫瓚咁多君主入面最型棍喎
有冇一隻game公孫瓚嘅白馬義從係可以威下
段Trailer睇到一頭霧水....WHO呀
https://www.youtube.com/watch?v=_cg2nSAfeUY
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞