Total War: 三國 各勢力初始情報官方介紹

1001 回覆
62 Like 7 Dislike
董卓應該係DLC先用得了
有啲似習帝
rip
我反而覺得似劉德華
其實演義同之後好多作品,例如game都有好大影響

例如Tony 我覺得overrate左
有人問架
不過我估可能遲啲一次過整一段片回
如果係打董卓開局
咁孔明仲達佢地會點出場呢
仲有盲夏候好慘,提早左盲
廣東話都係漢唐之音,大把古詩詞歌賦都要用廣東話讀先岩音
其實粵語本身係百越人用,係漢人嚟到溝埋啲上古、中古漢語先有依加嘅粵語,不過比起普通話係可能比較接近啲中古漢語讀音
上古果啲就唔叫漢語啦,果時漢呢樣野都未有
董卓開局會唔會好似阿提拉西羅馬咁一開波比人圍
咁佢語言學係叫上古漢語
俾人圍都可以用前期強勢嘅兵種打柒返啲蠻族轉頭,反而唔使俾人圍都已經俾惡劣嘅 public order 同腐敗搞殘自己

食屎啦嗰啲行省偏偏一開始好多都係糧倉嚟,一開波我仲要拆好多建築嚟起水渠
咁總之漢朝歷史用廣東話黎配音係依家咁多中國方言中算正宗啦

拎啲漢朝之前既野黎講做乜,等佢出total war: 戰國 先算
睇完 痴撚線個間諜多左勁多野玩 唔再係以前咁係個地圖到on99咁 而係真係一隻間諜
個UI又好有feel 好多水墨畫風
條片中間個Tech tree更加唔洗講 係我見過咁多集Total War最靚既一集
幾正咁
係咪有得捉人大將?
始終覺得捉人大將都係3國其中一個精髓
預購有無野送
估唔到TOTAL WAR肯為三國做咁多大革新
希望大家唔好玩老翻, 希望3DM果邊唔好搞破解
一陣銷售唔理想冇第2集都幾可惜

BTW, 黎緊開放埋WORKSHOP, 應該好快會有KOEI既人設
想要火鳳多d
火鳳始終冇KOEI咁入屋, 之前TOTAL WAR: MEDIEVAL 2 既三國MOD都係用晒KOEI既人設
快撚D出啦DKLM
急不及待要玩玩了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞