Total War: 三國 各勢力初始情報官方介紹

1001 回覆
62 Like 7 Dislike
但蜥蜴族唔悶咩,玩左一陣,同混沌鳩衝差唔多
好老實戰場打贏AI唔難,問題係點樣用最低成本殺最多人,打到場史詩大捷好有成功感
以前玩中世紀2用熱那亞弩兵基本上場場史詩大捷,而家難好多
係咪得上半身圖?
可能高等個玩法唔岩你,玩高等唔使太需要打人,你個影響力玩得好基本上你軍事聯盟會好勁,有錢果陣捐錢培養一個高等盟友,之後出兵黑暗個島果度,只要你保持好個貿易收入已經好夠,我3個滿編完場。
我覺得guanxi比較接近“裙帶關係“呢個意思
快啲岀啦
Total war 除左三國仲有邊隻值得入手
中世紀2,shotgun1+2,warhammer 1+2, 除左新出warhammer 外其實大部分都會包喺組合包平到嘔
Warhammer 2 有啲興趣 steam就咁買388果個就ok?定有咩dlc要買
難講
定力低嘅話,當你發現玩高等精靈唔可以吞併女王,你就會心思思想買埋 the queen & the crone 呢個dlc
Down緊了 今晚正式入坑
想叫你等特價

其實帝國同羅馬都okay既
幾時有減價 買得太快添
阿提拉本身幾好
不過冇咁賣得,三年前俾ca徹底放生咗
等特價呀嘛 聖誕先5折嚟 嚟緊復活節都應該會平
淨係買左本體?

啱玩既可以特價買埋1代同DLCs既
越嚟越驚呂布要買dlc先有得j
諗起之前玩高精瘋狂宣戰,統一晒成個島,但軍隊維護費太高根本海唔到足夠既兵去打暗精
中世紀2好好玩,加埋易北河之鷹mod如虎潻翼
Shogun 2 AI太agressive但battle ai比較弱智
Warhammer 1 可以skip除非你想玩齊所有faction
Warhammer 2 比 warhammer 1爽快,種族更有特色,玩完好玩再追返1都未遲
之後一定有改版用三國志人樣既
高精就係靠貿易維持收入,你就打晒佢,巴打你好野 我淨係佔左內圈跟住就開始打暗精了,果陣我冇做過儀式,專心打人輕鬆完場,得閒用下影響力玩9人地。
第三個儀式同第二個儀式係兩種境界嚟,又混沌又老鼠,試過同一個位置空投五編黐線兵

最經典就係,有時開場冇耐就見到瓦西納爾征服軍,如果一個會合內剿滅唔到佢就死鳩硬
你地玩戰錘2有無打sfo mod定玩原版?
反而想問下蜥蜴人點玩 一開頭都唔夠班諾斯卡打
蛤蟆反而冇義肢佬咁易玩,一來要打諾斯卡
二來義肢佬佢前期帶嘅蜥人戰士減一半upkeep,而且開局只係啲濕鳩老鼠同野獸人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞