千祈唔好去藍田人氣皇訂嘢

574 回覆
512 Like 8 Dislike
呢間野中學時期成日去
見個老細笑騎騎好似好好人咁
第一次同老豆去買psp都無事
跟住帶個同學仔去買
遇著個肥婆賣機,唔知做乜貴幾舊水
當時以為自己記錯價錢
買完就趕住飛去英國讀書
仆街點知去到英國先發現佢賣比同學仔果部psp係歐版

屌佢呢間野轉恰細路
當個每次經過都見個男人笑笑口咁劏緊客
得mk仔好少少
而家最慘係有人落左訂先知係黑店,有可能要食炒價。
屌佢老母 我細個都比佢呃過 買佢啲2手game boy帶 原來壞既
之前係新都城買左部第3代數碼暴龍機 點知買錯左 就走過佢到放 佢收我部機40蚊連埋成個盒 嗰時買左唔夠2個鐘渣 轉頭見佢當新貨咁賣 憎撚死佢
屌你地逼害林生
態度好就話扮老友
唔撚係掛
平時黑面少少果啲舖又話人差
閪客都buy 你地無野呀
今時今日仲有肯有傾有講既老細都黎抹黑
真係痴線 話食水深又唔係特別深
要咁樣唱人?
林生以禮待人藍田街坊個個都知
今次堅戥佢唔抵
呢次比人一開波引導左言論啦
講真你話係咪成日要食炒價
我喺佢果度買野幾年夾夾埋埋都5-6萬野啦 我又真係唔覺得貴到點
有時仲平返我幾蚊又有野送比我
其實會唔會係你地諗野太黑暗
人地當啲客係朋友叫人老友記
你就覺得人地好假好虛偽
咁點做人先啱?
如果好似巴打咁講,收完訂又抬高價,咁係咪無問題?
人地做生意唔駛賺錢架咩
批發唔西佢都唔會要賣貴啦
你地喺PS store見到建議售價係點點點就覺得實體價都一定要係咁,又唔諗啲貨價由批發果度已經貴貴地,匯景呢啲地方又唔會平租,佢已經用良好既服務黎抵消返,但你地又話人假
批發果邊其實成日搞到啲舖仔
我信佢唔係有心呃錢
畢竟佢做左咁多年無理由依家先黎打爛自己招牌掛
希望其實撐林生出黎幫句聲
佢真係關心啲客
熟既話真係唔只講遊戲,問下我地近況
就好似最近幾個月我好少買game
佢都唔會話黑鳩我面仲肯同我有傾有講嘻嘻哈哈
屌你比著第二個老細我一早比人黑面黑走左啦
香港買Game有間買開嘅熟舗會好好多
如果唔係九成九舗頭都係西面炒價
有時坐地起價果下由批發果野開始緊
有得平既話佢地都會盡平啦
佢擺個心出黎做生意 你地就諗到佢係存心呃人
老老實實
買野黎講一定有平有貴
買貴好買平左又好
但最少喺果度林生佢地幾個係比到賓至如歸既感覺我
我成個過程都叫舒服先
我諗其他一直咁支持佢既客人都應該係同一樣諗法至會keep住幫襯
或者你地有啲人買貴左野係唔開心
但林生真係好人黎架
所以話呢個post真係鬼撚到仆街
都唔知係咪其他舖唔抵得佢識做生意打好得掂客人關係黎搞事
你落訂果時佢點寫全數
佢果陣都未有貨喺手架呀大佬
係咪當訂果陣夾硬要寫全數當400啦
跟住批發比430一隻佢咪要每隻蝕30?
10隻就300架啦喎
人地就係知咁樣先唔可以明碼實價落訂就有全數 你地就覺得係呃
唔知人地果行點做就唔好亂屌啦
有個別舖頭特登頂爛市賣平果隻遊戲,再喺其他貨果度加少少平衡返,你地就覺得平價係合理
藍店個價焗住就係炒價 痴撚線
做生意好多時要自己硬食架啦,如果你又俾人訂又要人食炒價,咁點會有返頭客,一係你就唔好接受預訂
原來係衰在對啲客太fd
我有時覺得連登仔真係心理唔平衡
寧願啲老細粗聲粗氣你買到背脊骨落
都唔想有個好聲好氣既老細
坑口果間一樣
睇返前幾頁人講
佢賣緊果個其實唔算炒價
係有啲舖出計仔賣平左 咁有啲客咪覺得喺藍田買無人咁平就覺得係炒價 對林生又公平咩
上面咁樣講法同的士狗有咩分別
算啦你地講咩都好
我地撐開林生既一向知佢為人
如果佢係專登要呃你地黎賺大錢既
我祝佢百病纏身長命百歲
係啦係啦
批發比佢係嗰個貨價
佢就一定要賣返嗰個價+$1比你
咁樣就最良心啦 唔係既話就炒價囉好無
訂係因為唔想食炒
要食炒點解仲要訂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞