(等左兩年165話終於出左)漫畫境界觸發者 ワールドトリガー World Trigger 集中討論

1001 回覆
50 Like 5 Dislike
a級好多隊員未登場先會令你有a級隻揪唔勁嘅錯覺姐
其實都仲有好多人喺佢前面
除咗攻擊手 仲有射手 狙擊手 全能手
玉狛第一個3個外掛都爭唔到第一你就知咩事啦
玉狛第一係因為用外掛所以唔比玩rank戰
原來畀人bam埋
合理WO,佢地D Trigger 短時間內可以隻揪黑Trigger
點撚樣打呀
一個好難carry全隊
rank戰勝負睇好多野, 你見三雲o個隊咁都贏到你就知
問題係其他隊都有隻揪勁嘅高手係到
除非你勁到好似迅咁 如果唔係都好難一個carry全隊
而且B級團隊頭2隊 每個人嘅個人實力都已經唔弱
真係得三雲個人實力係特別弱
如果無空閑三雲應該仲係c級 所以佢特別弱係正常
戰術夠撚狗雖然話佢d隊友係外掛
RANK戰打荒船 香取 那須 王子隊 都係靠戰術屈機 好陰險
睇睇下變左係為左追佢用咩戰術打RANK
其實佢戰術上係有天份嘅 話哂佢升B級都係無幾耐嘅事
唔見得其他C級一升B級就有本事帶其他勁人贏到上B級上位
同埋佢戰力都仲有好多提升空間 佢體能太廢
不過都唔知仲有無機會見到佢個人實力變勁 打完RANK戰就準備選拔
然後就準備遠征 無時間比佢訓練
叫荒船教咪得 鋼畀佢教到全ser第4
先唔講荒船教成點 鋼係靠佢side effect先升得咁快
我記得之前木虎好似有講過三雲唔練返幾年都唔使指以追到d勁人
而且就算教佢技巧 之前都有集係三雲想學技巧
但基本功廢所以用起黎有反效果
遠征前好似話有training
呢邊角色智力比得上獵人
但睇少好多字
開戰
玄鐵重劍!?
眼鏡無天份點練都唔會係top
所以更加唔好諗個人實力突破性提升
反而佢適合做隊長而且有戰術天份
係實戰經驗不足暫時靠創意補救
本身成套野都好著重小組戰
所以剩係有蜘蛛個戰術靈活性已經大好多
我覺得要練變化彈點樣增加優勢
其實前面有講過,
B組前列每隊都至少有一個隊員有A級實力,
好似鋼 影脯 東 等等,
但團體戰好明顯係合作大於個人能力,
所以三雲個人能力垃圾都可以帶領全隊
黑色既弧月
鉛彈加弧月會唔會冇所有Trion盾
其實要寫三雲個人實力突然變勁好易架咋。只要話佢激發到side effect就得。最興就係果d咩無效化呀,第二魔力源(係呢到應該叫三離子器官),又或者超再生三離子,慢動作/加速,咁就即刻變左屈機角
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞