(等左兩年165話終於出左)漫畫境界觸發者 ワールドトリガー World Trigger 集中討論

1001 回覆
50 Like 5 Dislike
如果全部玩捉依因,會變成冇生存分?定2隊都3人有生存分?

不過無論點都係同東隊拉唔近積金。
依家休斯比東執頭,相差一分,但逼到對方緊急脱離,就有4點生存分,圍返起追到3分,已經好夠。

下場應該千佳點都會兢服到射人問題架啦~射鳩繪馬。

而且我覺得三雲下場會成為致勝關鍵,可能係今次學識咗d野,用蜘蛛幫手。

下場一定有二宮隊,然後就係影浦隊,再加一隊炮灰隊,

估計之後6:4:3:1,二宮隊第一,玉柏2險勝影浦,變第二,之後影浦隊,最後炮灰
生存分係固定比2分
最後生還既一隊先有 唔理你幾多個
2隊或以上係無生存分
鬼叫千佳仲係唔敢射人,佢射人既真係無敵,轉玩榴彈炮玩轟炸都得
佢果下炸裂彈係唔小心架咋…
如果有心,分分鐘真係場場都一個炸裂彈全地圖…
生存分嘅計法真係次次都係有人搞錯
如果唔飛走就有生存分嘅話全部廢隊都一開局即刻搵地方屈蛇等完場啦,根本唔駛咁搏命同d外掛級正面交鋒
下場真係唔多覺二宮隊會贏
玉柏第二多咗一個人 而且只出過一次場
戰術上已經有好大差別
好難好似第一次咁一開場就3隊夾玉柏第二
到最後總分估計都係二宮隊繼續第一
玉柏第二應該會好接近二宮隊
所以我估玉柏第二又係6左右 二宮隊3~4左右
二宮睇完呢場都仲係目中無人串串貢咁,通常呢類人嘅下場都係會輸
最新一集講話rank戰一般係之前越少對戰嘅隊伍越大機會喺之後嘅賽事對戰,所以下場好大機會係二宮+玉狛第二+弓場+生駒,另一邊就影浦認真mode+東隊解放副trigger+香取/鈴鳴第一
諗下都覺得正
遠征前唔係得返一場咋咩?
玉狛2同二宮隊就一定架啦!
睇今集内容影浦隊應該都有份。
剩返我估都係弓場架啦

至於東隊如果解放副trigger,斷估唔會幾日就上哂手掛?所以我覺得只係留個伏線咁
係剩番1場呀,玉狛肯定會打二宮,影浦就係另一條戰線打其他隊
照計影浦係b rank係同二宮隊一樣超班,冇記錯曾經上過a6,所以玉2就要係round8 拎分拎得多過影浦隊。但影浦隊手係b4,5,6果d,即係鈴鳴生駒王子果d。但玉二就要對原a的二宮隊,咁玉二即係要係呢場拎4-6分左右先得啵
其實我覺得影浦隊下場會喺早場攞好多分,令夜場嘅玉狛針對住二宮隊嚟打(好似今場針對影浦隊咁);
我估結局係玉狛升上B級第二,1分反壓二宮隊令佢哋冇得參加遠征,收返二宮之前話眼鏡冇可能去到遠征,畀情報佢都冇意思嘅伏線(二宮隊冇得去,拎住d情報都冇意思)
二宮隊以前有埋射手就真係值A6
依家少一個得返二宮係特別勁
其餘2個只係算OK
二宮隊絕對唔會係玉狛嘅高牆
射手第一綜合第二比你地講到一文不值

有2宮隊既場多數都係拎3/4分左右,冇生存分咁
巴打你邊到睇到我地講二宮個人實力一文不值 ?
我都r頭 事實上牌面玉二係勁過二宮
話哂都綜合第2,仲有二宮出得一次場都未顯露實力.好似講到對住佢地好易拎好多分咁.之前有講過好多隊對住佢地都選擇dum時間到完場冇生存分.好似有D睇少佢地wo
冇人話二宮廢,但係WT本身就係著重戰術+配合>>>個人能力,所以最強嘅人都有機會輸(事實上影浦同鋼都分別畀空閒同休斯屈死咗,休斯仲要未盡全力)
影浦都叫係單手對住佢兩個
你地講到係二宮隊身上拎分好易咁,咁都唔係睇少佢地咩
二宮都話只有戰術+實力過人才是贏家.幾傲慢但係會係玉狛嘅高牆.
咪就係得佢一個勁 套野不嬲team>個人
同埋得返一場玉二又去硬遠征
你係作者你會寫玉二又比人屈多次機?
咁寫到佢拎多影浦1分拎個第2都得既.我既睇法係二宮隊唔易對付
你硬係要講埋個人實力嘅話 玉狛第二 都有2個A級實力王牌wo
佢勁極有限 我就唔信佢一個人打贏休斯同游真
而且重點下場又唔係得佢地2隊打 依家玉狛第二為咗遠征
實會搵其他隊落手拎分 二宮隊就幾乎去硬遠征
所以無咩理由會打得咁進取 保住分數唔太低都好足夠
估最終比分玉狛分數會高過二宮隊都算合理姐
就算佢高唔過二宮 玉狛都一樣會高分
如果唔係唔洗去遠征 可以直接完套野
依家無人話二宮隊易對付 只係從劇情各方面估二宮今場未必贏姐
又唔係講到玉狛有能力SM二宮隊
話時話 訓前見到原來已經有新一集漢化
其實到底邊個話二宮一文不值or好易打
可唔可以quote黎睇下
就係睇到有人推po以為出左漢化
睇返上面都係話玉狛有可能贏二宮隊
同埋話佢高牆意思係 之前有集話其他B級隊 打極都贏唔到二宮隊
所以二宮被稱為B級牆 而我個人認為可以係有可能贏到二宮隊
所以二宮對於玉狛黎講就已經唔算係牆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞