(等左兩年165話終於出左)漫畫境界觸發者 ワールドトリガー World Trigger 集中討論

1001 回覆
50 Like 5 Dislike
暫時覺得東隊好大獲
個map本身有利於射手,不利於狙擊手
但東隊皇牌就係個狙擊手,仲要一個射手都無
即係佢自己專用舊黑色野,唔係同游真一樣比人禁左唔用得咩
蝶之盾係黑trigger,打rank唔準用,同埋有黑trigger既人自動升上s級冇得打rank
已經唔記得點解其他隊得3人
佢地隊有4個
蝶之盾唔係黑trigger
其實所有隊都可以4人
之前好似有幾隊都4個人
點會係黑trigger
只不過打rank要用返上面供選擇個d trigger
記錯晒神之國全部都黑trigger
護城盾係本身有既裝備黎
玉狛第一打近界民咪用過,但小人用姐
拆建築唔係玉狛專利 影浦隊有添 東隊都會帶
不過應該唔會亂咁炸爆商場 因為咁樣做等於送目標比狙
可行辦法係炸天花陷阱奇襲
或者爆穿牆加狙連擊

主要問題係 1) 玉狛冇炸裂彈 (修唔夠trion帶, 遊真可能唔識用)
2) 千佳唔識射人
點解唔加個炸蜢
但原來佢有加旋空
蜘蛛加護城盾,唔知可唔可以咁玩
但排位幾打人既情況甚少,應該冇咩可能
最多都係混戰
陣間唔小心出左生駒旋空就正
應該就係同生駒打完中左伏先想用
終於好返啦 感動
我話蝶之盾唔係黑trigger
但因為打rank只可以用固有裝備 就算蝶之盾唔係黑trigger都無得用
你見玉狛個邊d trigger全部改造過 所以都無得打rank
點解咁肯定有得威
唔係冇得打,係佢哋自己唔打
A級本身就可以搵工程師度身訂造trigger
覺唔覺休斯主角感重強過三雲仔
打黎無咩意思 佢地改造嘅trigger可以同黑trigger對抗
基本上係sm其他隊 連城戶都講明佢地係最強部隊
其實border briefing file有講到明
改造過既trigger因為同本部trigger規格唔同 所以係無得參加rank
要參加唔係唔得 用返固有裝備lo
但教用線果條女係用槍,把槍下位射線,算唔算改造過?
除咗木虎仲有影浦隊肥仔,米屋,片桐(未出場)等等嘅trigger全部都係特製,如果唔用得肥仔都冇得打rank戰啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞