(等左兩年165話終於出左)漫畫境界觸發者 ワールドトリガー World Trigger 集中討論

1001 回覆
50 Like 5 Dislike
A級特制trigger都係本部整
玉狛d trigger係玉狛自己整,仲要用埋大量近界民技術

本部同玉狛d關係唔知遲d會唔會再講
如果玉狛d技術係有用,冇理由又唔吸收佢地

利:冇睇過設定集,可能講左都唔定
https://v.comicbus.com/online/comic-9554.html?ch=55-11
漫畫都有講 玉狛d trigger本部根本唔承認 點會比佢地打rank
本部trigger係design for持續作戰 佢地只係當玉狛個d trigger係實驗品
況且玉狛支部本身係總部
得佢地先用異界技術整觸發器
所以同本部有差
加古隊講過a級有特權改裝觸發器
但應該只能輕改
玉狛改到係黑觸發咁,好似烏丸咁
幽鬼模式?好似開外掛咁
同埋唔打rank都知玉狛第一隊最勁,
所以唔洗打

玉狛咁多開國功臣,唔洗打都知勁
呢度其實都冇好肯定咁講佢哋唔打rank戰嘅原因,而係replica根據林藤支部表講嘅嘢估出嚟 當然我睇返都覺得呢個推測好合理
總之就肯定唔係好似樓上所講“但因為打rank只可以用固有裝備”
補返張圖
終於有新一集好感動
今場rank戰似係會鋪到三雲同休斯有分歧陷入劣勢, 之後三雲聽迅建議堅持自己戰術羸左令到休斯服佢
等咗兩年作者終於好返
等咁耐有得睇眼鏡發威
屌 固有裝備咪即係毒蠍護城盾蜘蛛個d本部承認既trigger lo
唔洗捉字蚤 總之擅自改造過/黑trigger/近界拎返來個d就打rank唔用得啦
蝶之盾同玉狛改造個d一定無得用架啦
簡單講
成舊野都係本部出品就用得

遠阪凜收皮
其實覺得眼鏡會維持住一同敵方短兵相接就會俾人秒殺嘅情況,畢竟戰力同經驗都完全追唔上

不過之前都係,最鍾意明明眼鏡戰鬥無力
但喺其他方面(拖延 放陷阱 誘敵 企喺原位控制兩邊戰線)就起到好大效果
無推翻眼鏡嘅實力強度
但係又show到佢幾有用
其實真主角應該都keep住係空閑架啦
眼鏡繼續sell食腦算啦 雖然而家都係靠人地教

唔明點解要有限制,打排位都話可能想刺激D
但我覺得人地入侵個陣應該要限除到呢個限制
例如用變身龍個陣又唔打得人
BTW繪馬真係好型
係咪講緊鉛彈同蓑衣蟲,
設計上同時只能用一主一副,
如果你要用到蓑衣蟲又用到副trigger的話應該係佢地科技上未做到,
雖然係作者設定
真主角係空閑就肯定啦
成條主線係度邊個取代到
其實係想眼鏡成材 始終佢所有野係凡人lv
係唯有靠戰術同意外性拎返啲存在感
作者好似有提過套野係封面4個主角
暫時未講到姐
又唔一定得一個係最主既
好似多啦a夢,pkm都雙主角啦
166英肉
講成集戰術 好正
究竟諗左咩戰術
停唔停到電?
竟然唔用蜘蛛
哩場期待左兩年感覺唔會失望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞