有冇fg仲未搵到工(27)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
E+學歷唔值錢呀..本身我都想讀..
但諗番讀完其實同無讀一鳩樣就放棄左..... 我目標都係想搵份15K咋...
點解咁撚難
屌大專admin 15k都成百人競爭一個位
我都唔明點解咁難 明明之前都做過hr pt
Cv都叫做可以 都可以搵咁耐都無消息
啲HR真係好濕鳩
因為有2年經驗的人都係叫緊15-6k, 一定請有經驗啦
我都係搵下有教擔既AT下學期做下算。。

大專admin我得4個月ft經驗,次次in完assistant officer EA 都無下文
Project assistant 13 14,不了
P
本身想教大專但未搵到(做過pt tutor),
諗住搵大專admin,點知一樣咁難,分分都幾廿人競爭。。。。
岩岩收到一個口頭上既offer perm 黎
應該下星期會正式出offer
但係自己又等另一間既offer 佢就話今個星期or下星期會有回覆
你都會點做
咪照accept 咗offer先
有其他offer先再諗啦
教書同admin完全2個唔同性質, 如果想教書就一心一意AT啦
大學admin完全唔關事, 對日後你career都無幫助
岩呀..但我目標就係加入佢地做一個19既HR
但佢地唔俾
我本身企好硬15 但15好少工見 13就好少少..
呢個po都見到你
後日見觀塘個間蝻直資 竟然有得見 eng teacher
考完lpat先算
有冇人等offer等到好灰
停日係second in完第三日 仲等緊電話
雖然佢講到請左咁 係咁講返工會做d咩
但可能佢對個個candidate都係咁講

擺明
又見完一份
十月開始見左超過十份工
得垃圾offer
有無人可以分享下見marketing 工要咩技巧
有冇人等offer等到好灰
停日係second in完第三日 仲等緊電話
雖然佢講到請左咁 係咁講返工會做d咩
但可能佢對個個candidate都係咁講

之前試過 講到好深入 話明幾日內會有hr通知我 跟住無左影
真係做HR
想問見過邊間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞