有冇fg仲未搵到工(27)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
壓力下工作應該無問題啦 失業幾個月呢個壓力我都捱得住仲繼續搵工
屌之前亂apply左一份要Funds industry既工
而家有interview,但自己乜都唔知
今日in左間德資公司 文員
好想入去做
你地IN個陣會唔會問OT多唔多?
岩岩收到offer 寫就寫admin clerk
實際做跟單
12k5 過試用再加 年尾無雙糧 出bonus
佢話基本上個個同事都會有架啦
出幾多個個同事都唔同 要個個同事先知同埋跟返當年營業額
係咪有啲伏 做住先定繼續搵工好
起碼都要有15k 50k
電子
入到大公司 同自已畢業個科有關 人工算好
但同事閪 老屎忽成日借d野黎話
日日都要ot 2個鐘
諗住捱多1年半
能在壓力下工作 基本上份份都係甘寫 佢應該都係跟TEMPLATE寫
返左兩日fashion 工 鬼婆上司 而家好想quit
溝唔溝通到
12k 返頭個兩日做到成隻狗咁 溝通都叫ok既 但係間野都幾系 同啲同事又唔岩傾
我同d同事都唔岩傾 可以話完全傾唔到計
有幾個做左30年
叫左年青d個批都至少十年

請我係為左頂一個離左職既同事(都做左十年)
成日小我做野有甩溜
今日先岩岩夠一個月
巴打咁你忍耐力好過我勁多 我真係好垃圾 返左兩日未比人小都已經想走 想去in做飛雞算
若要生活好,勿做電子佬
我啱啱做咗兩個半月啊
我覺得我阿姐唔like我
因為同期都有兩個新人 一個係fg 一個唔係
唔係fg個位 做嘢超圓滑 又快手
我就會比佢地拎嚟比較
上次過proba個陣
我阿姐有問我係唔識做 定係唔想做
我反應慢冇駁返佢

我覺得我阿姐唔like我
都好難做得長
好想辭職
但間公司名同title都好好
但做嘅嘢唔係我嘅興趣
唉 1st in唔知同幾多個人爭就冇乜壓力
2nd in 知道2揀1就好驚
唔想再重新in過
比阿姐唔鐘意真係好難做落去
做得短又好難寫落cv 去搵工一定比人問做咩做一陣就走
我明 但都試下
起碼你有50%機會得

加油呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞