有冇fg仲未搵到工(27)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
有冇人都係十月考左CRE?
我都過probation,人工underpaid,加都唔撚加
17k 5day or 19.5k 5.5?
後者
19.5要番大陸
咁緊係17k 5day啦
係咪大部分都係quit 左再揾
有無人係第一份工都未揾到?

我係quit 左再揾
番左兩個半月 差唔多完probation 先resign
而家都隔左就黎兩個月
對上份工未夠三個月都廢事落cv
同由零開始冇分別

但年尾真係難揾工好多

你返邊行?點解quit呀
係咪大部分都係quit 左再揾
有無人係第一份工都未揾到?

我係quit 左再揾
番左兩個半月 差唔多完probation 先resign
而家都隔左就黎兩個月
對上份工未夠三個月都廢事落cv
同由零開始冇分別

但年尾真係難揾工好多

你返邊行?點解quit呀

Financial services 份工做 accountancy
但其實我麻麻acct
當初做係怕自己揾唔到工 七月開始番
番耐左真係覺得唔係我想要既野所以quit
當然而家有後悔點解唔邊做邊揾 好過屋企fing

Anyway 都已經resign 左
其實份工唔差 15al 15k(有冇underpaid 到?) 又多subsidy
係我唔鍾意姐
[member]琴日reject完offer 諗諗下又想試下 打番去會唔會好柒 同埋印象不太好
番左半個月新工愈來愈頂唔順 /member]
試下冇壞,唔試乜都冇
屌啲公司係咪呃cv sd咁多間都無乜打嚟約interview 但個網keep住話請人
唔經唔覺就黎番左3個月既工
人工唔高 福利一般 學又唔係好學到野
又有少少HEA 想轉工又唔知轉得去邊
希望博到MT EO
同志
呢幾日先下定決心搵工
今日sd左幾份cv
有agent已經打黎叫我下星期一見工
突然有D緊張
咩工?
你又做teller?
我啲同事好好 但個個都忙 無人得閒理我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞