有冇fg仲未搵到工(27)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
我都係咁 但搵唔搵到岩心水既工?
留名,就嚟過probation
你resign左日日都係AL咁先爽
邊做邊揾要諗理由請假會好辛苦
你本身讀acct?
想做O2O 個GT programme?
係咪大部分都係quit 左再揾
有無人係第一份工都未揾到?

我係quit 左再揾
番左兩個半月 差唔多完probation 先resign
而家都隔左就黎兩個月
對上份工未夠三個月都廢事落cv
同由零開始冇分別

但年尾真係難揾工好多

你返邊行?點解quit呀

Financial services 份工做 accountancy
但其實我麻麻acct
當初做係怕自己揾唔到工 七月開始番
番耐左真係覺得唔係我想要既野所以quit
當然而家有後悔點解唔邊做邊揾 好過屋企fing

Anyway 都已經resign 左
其實份工唔差 15al 15k(有冇underpaid 到?) 又多subsidy
係我唔鍾意姐
你本身讀acct?

唔係呀 finance 所以呢份工真係亂揾

學上面啲ching話齋 最近呢一個月有興趣既工sd cv 都冇reply
啲hr 唔知去哂邊 啲網refresh 到爛都係個啲工

日日放no paid AL 其實都唔好受
雖然屋企人冇講啲乜 但覺得自己好垃圾
我都係啊 之前番左個份唔岩辭左 現家想搵份岩自己d ge工 好似冇咩咁
到底係咪應該去到新年後先搵?
想搵返人工合理 五天工作 唔洗點OT 既工係咪痴心妄?
有冇fg返左幾個月工,覺得份工唔差,hea, 但冇咩成功感想quit
MA grad 左個幾月都未有工番
番左5日中學副教師賠錢quit左,Dr m_x assistant editor 14番5.5無accept

下星期有3份intrrview
太空EA(又陪跑
九龍塘普通話中學Assistant officer(written完,簡左去in)
薄大ra(自己dept)

希望有一份ok la
咁唔叫受惠啦
Part time ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞