『薪火post』BNO 續期資訊(25) 睇公海教學唔明就唔好問我地

1001 回覆
29 Like 3 Dislike
48,上次32頁唔夠八年已經無吉頁
點解會延長?
我想問下如果我bb仔個陣申請過,而家仲可唔可以續?
可以嘅話,係點樣續 唔識英文,姐係點搞
其實我黎留名
有冇得叫Hong Kong Watch 幫手跟下
佢哋之前都係表態支持平權同關心香港既英國人
佢地既Patron Lord Ashdown仲要係MP嚟
以前份工唔需要公幹
一年唔止四次,但又唔係每次要用滿一版,但申請美簽、俄簽、緬簽、尼泊爾簽已經無咗四頁,32頁版實際可用只有25頁,若果經常週圍去,好快用完
其實HKW內部係國會MP都開咗公聽會,只有寄望陸續有進展
已經收到,內頁真係好靚 可以掉咗本火車頭lu
可以續呀
但好難三言兩語講曬點搞
https://www.bnohk.org/renewal/

有幾樣文件一定要準備定
1. 特區護照全本彩印 2.身分證彩印 3. 6個月內住址證明
4. 2張個人證件相
搵個bc/bno既人幫你搞副署(有人話非必需)

唔識英文就 用google translate或問人都要了,上面條link有啲用既
If your passport’s expired, you must renew it before you can travel. You can renew your passport at any time.

Time left on your old passport will not be added to your new one.

You must replace your passport if it’s been lost, stolen or damaged rather than renew it.

https://www.gov.uk/renew-adult-passport/renew
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞