『薪火post』BNO 續期資訊(25) 睇公海教學唔明就唔好問我地

1001 回覆
29 Like 3 Dislike
No news is good news 呀
想問 用BNO申請英國working holiday
人數上無限制
時間上呢 一年內隨時都申請得定有指定期間?
同埋年齡上係咪都要30前先可以?
thanks
結果30/10當地收件,今日dispatched了
如果同我一樣文件唔太足既可以參考下,但最好當然預備曬所有文件,免得夜長夢多
就嚟聯營啦
啱啱幫阿爸阿媽申請左,唔知點解冇得揀 recognisable from old passport嗰欄,而家要幫佢地搵副簽,而家都唔知點搵
過期太多年
佢地果本2001年過左期,攪到而家要周圍問人
成十幾年啦....過期太耐了
同你差唔多日子 都係processing緊
唉 今朝睇都係一樣
HMPO呀嘛?

你收哂2個DHL睇下本舊BNO係唔係到先啦

我覺得HMPO OFFICER 只係一睇到你COPY就SD EMAIL比你姐

未必真係整唔見既
咪搵親戚朋友
有幾難?
去日本特區同BNO輪流咁用其實有冇問題?
追下post先啦
寫住Dispatch咗但係仲未收到hmpo email
用reference number查DHL個網 但都只係見到一份件寄緊 仲要唔知點解去咗德國 呢個情況係咪都common架?
DHL 要經 germany hub先到香港
其實係舊年已經睇到呢個教學post,但一直拖到今年,因為要幫父母續返本陳年BNO,同埋要拆返兩個細路個名出黎,但又唔想出去俾錢搵舖頭copy啲重要文件,所以終於的起心肝買埋部printer返黎準備。四份申請終於琴日寄左出去,跟住就係牽腸掛肚既開始
買部printer唔係仲貴咩
用公司color printer瘋狂影印本特衰
主要係唔想攞啲重要文件出去街舖印,同埋買返部printer返黎仲有其他用途,五百幾蚊好抵玩
我岩岩check dispatched左
巴打你都check下
乜都無 搞咩查咁耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞