[親生仔]Google Pixel 討論區 (14)

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
Pixel3 FeliCa

https://atadistance.net/2018/10/09/pixel-3-felica/

大概係話Google同Apple出iPhone7果陣一樣,只係日版內置FeliCa

好唔好重新order過日版算,計落原來唔係貴美版好多,但係要11月ship
日版影相有聲
我暫時都重觀望緊 等所有野定哂先再比較下邊到買 反正唔急
最平就一定係US+BNS架喇
我都pre-order左,不過可以係OCT 17 ship之前cancel既

而家係諗緊搏下US都有FeliCa定係重新買日版
因為我自己都唔知原來HTC部U11香港版都有內置到FeliCa, 但係HTC HK個specs係完全冇提過有,要上日本HTC先確認到由HTC 10開始係所有機種都內置左FeliCa

所以想睇下今次係Google咁衰格學iPhone7搞特製規格定只係唔同地區文字上既差異
我都重諗緊買唔買個stand 因為我自己本身已經有個***既wireless charger stand
想問下買US同CA有咩分別?
點解CA可以賣6050 PIXEL3 64GB 包埋stand
但係US要6880
on9
我都想問 加拿大好似平好多
冇話智定不智, 不過如果喺地獄用嘅, 不如用返小米啲平機.

記住新賬號, 獨立sim, 唔連屋企wifi(我直頭放公司, 冇拎過返屋企), 淨係工作機only.
其實諗唔到 6t會進展到幾多
一樣845 ... 下年出5g晶片
寄香港既話US可以選擇免稅州
CA就要硬食

不過都可以計下個stand抵唔抵得返個差額
第一次買外國野要運返黎
我見上面好多推介bns但唔知佢計唔計加拿大
求教學
未買過唔識計
可唔可以詳細教下
銀行有冇 block 到交易呀
睇人講外國好多銀行都會做嘢
同埋點解唔問下 google 啲 cs 先
uk買好貴...
BNS冇加拿大

要係CA買既話最方便就係睇下有冇屋企人/朋友係果邊幫你寄返黎,不過都係要課稅,5%-10%不等,最多香港人住既BC省冇記錯係5%到

自己計下美金免稅同加紙連稅個價既差異再決定啦
我都唔識 係諗住CA平d就叫個frd帶番嚟
積木機有無得分? pixel 2
No android one
即係最貴都只係6655?
不過無熟人喺果邊
冇就US+BNS算啦
20% VAT 可以平得去邊
之後去uk可以當地保養嘛
淘寶好多積木機? 想買不過
us係咪重係4g頻譜無咁啱香港用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞