[親生仔]Google Pixel 討論區 (14)

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
我都諗住睇埋6T同mate 20先
屌你六千幾
唔用中國,泡菜牌真係轉會算數
Google, Sony兩個爛泥扶唔上柄
睇佢地發佈新機同定價真係嬲都震
https://www.wired.com/story/google-pixel-3-camera-features/
Night Sight requires a steady hand because it uses a longer exposure, but it fuses together a bunch of photos to create a nighttime photo that doesn’t look, well, like garbage. All of this without using the phone’s flash, too.
呢度話長曝再將啲相合成喎
但pixel 3個pixel size都係1.4μm
睇返wiki個list 最新都係得IMX362/IMX363係呢個size
而加 都唔知pixel 3 好定 買 pixel 2 好。。。。
台灣pixel 3冇哂貨
如果香港賣應該會好貴
唔係冇晒貨,係未上架
台灣定價貴絕全球你擔心佢賣唔出好過
超級解析變焦(Super Res Zoom)

睇你鐘唔鐘意隻pink同會唔會係咁影相
打横放都可以差到?
但pixel 2 細機賣緊咩價 ? 行貨 128g
係咪都係同返google買最好
一定係跟翻google+轉運最穩陣
6t 唔撚洗睇 改屏下指紋咋
而加睇 牌面 pixel 2 同3 細機 分別好似唔大wo

定係有d野我唔知。。。其實2部分別再於邊? 硬件 接近一樣wo

而家又話有
有冇Super Res Zoom?
堅拒iphone 反正6P都係華為,認真考慮緊下星期發佈嘅mate20/mate 20 pro
好似好多積木機
其實我懷疑深之都堆pixel都係呢到入貨
有冇得check係唔係
而家部pixel 1 係最初係領域買
而家應該等佢地入水貨定自己訂好呢 (好似英版個lte頻譜啱啲?)

最初就係想自己訂pixel 1
但等勁耐都無貨出,先cancel order係領域買現貨
https://youtu.be/BJrsmM6aEYE?t=463
7:43開始講相機,唔錯喎
而家買返pixel 1 做後備機會否不智? 唔想d 大陸app 係主機度,但工作關係又要用大陸app
再用張英國卡pre-order左一次.....account仲未過數 唔通真係要硬食8千幾一部128GB細機?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞