日本鐵道消息及旅遊情報交流區(29)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
平時搭開咩車都自己開門冇意識到姐
利申第一次冬天坐221系比個日本阿叔叫我閂返度門
喺姬路搭新快速
我個fd問我啲人點上車
不過有啲日本人都唔好手尾,夏天熱辣辣上完車唔閂返門 走晒啲冷氣,尤其是坐門口附近直情feel到熱氣
我搭新快速係大阪按掣係冇反應
應該多數係去到近郊D車站先會要自己禁制
多數係近郊總站/停好耐嘅站先會叫你自己㩒制,大阪一定自動開埋,跟住先開呢個功能等上車嘅人閂到門
大阪一定係自動開
喺姬路搭新快速
我個fd問我啲人點上車
不過有啲日本人都唔好手尾,夏天熱辣辣上完車唔閂返門 走晒啲冷氣,尤其是坐門口附近直情feel到熱氣
我搭新快速係大阪按掣係冇反應
應該多數係去到近郊D車站先會要自己禁制
多數係近郊總站/停好耐嘅站先會叫你自己㩒制,大阪一定自動開埋,跟住先開呢個功能等上車嘅人閂到門
我睇佢有無着燈,有着就自己㩒制開門
https://asahichinese-f.com/society/11876821
法航班機低空飛過皇居 罕見事態國交省要求出面說明
常磐線新駅、名前は「Jヴィレッジ」 2019年春開業 JR東日本
https://trafficnews.jp/post/81715?utm_source=onesignal&utm_medium=rss&utm_campaign=webpush&utm_term=81715
J村
我諗住按提早關都唔得,係度食風
J村就係隔離個大型足球施設個名
https://youtu.be/5HQx5k33W1I
大阪モノレール新車
叮噹色
下年係正果10日去北海道鐵膠遊,買定green pass 保平安
隨時連green pass都冇用
不過如果係北海道嘅話
請教向位師兄 我去日本7日

第一 二日去迪迪尼
一日去箱根
其他時間都會去東京附近秋業原,新宿、晴空培
係咪唔使買jr pass 都得😁
請教向位師兄 我去日本7日

第一 二日去迪迪尼
一日去箱根
其他時間都會去東京附近秋業原,新宿、晴空培
係咪唔使買jr pass 都得😁

完全用唔著
買全國21日綠色車箱JR Pass一定冇死
由於唔使顧慮pass
巴打可以考慮坐小田急romancecar落箱根
可以搭山手線綠色車箱
VSE
LSE
plan完之後先宣布last run
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞