[威士忌] [朝聖] 蘇格蘭 比利時 瑞士 毒遊一個月威士忌鬼妹之旅

234 回覆
59 Like 6 Dislike
131!132!
依期唔止協會 自己玩過桶

好多ib都開始有自己桶過桶

相信係d廠資源都可能唔多 冇咁多桶釋放出黎 比ib
依期秩父 都有協會桶 唔知有冇機會買到
覺得係FF 級數
留名
之前去scotland exchange 近近地都去咗個distillery 參觀
返嚟再睇村上春樹本<如果我們的語言是威士忌> 睇完更加想去islay參觀
多納冇車係完全唔使旨意去,而家Rachel Barrie話事都想去朝一朝聖,畢竟RB 喺波摩嗰陣都帶左幾枝好feis ile 比大家。

之前約Rachel Barrie 真人訪問,不過時間夾唔到sosad

如果第日有緣同時去蘇格蘭,我車你去~

話實份新工幾啱Rachel Barrie...多納、BenRiach同Glenglassaugh 都鍾意玩桶,完全fit晒佢強項~

多謝巴打先。
RB 其實我覺得女性身分比左一定光環,有時vatting/marriage of casks 真係未算處理得特別出色,睇下新出枝多納CS
Islay 是聖殿,我都好鍾意睇村上先生本書,不過而家嘅Islay 同嗰個年代好唔同了。
我舊年都係喺英國exchange,去得賭神都應該係Glasgow 附近?
多納近十年八載爆返起,貨都造唔切嚟賣,佢呢次batch 7 CS失手我會觀望多一次,睇下是咪真係功力未到。呢期學啲資深師兄話齋,只敢買佢哋啲單桶貴貨...

Btw,點睇Balvenie個妹妹準備接David Stewart班單嘢?
Auchentoshan在下都有去(7/9)...巴打幾時去?
早排黎香港個個痴了線
有出品再講,而家話人花瓶就唔公平嘅
真係㗎?巴打有無去過islay 好想去朝聖一下
我都係上年係glasgow exchange
好耐啦 舊年年頭去㗎
舊年去Warwick exchange 前,九月去左次Islay
今年去完Glasgow programme 八月尾又去了Islay
巴打咁留意多納 不妨留意glendronach 15 revival

最近先出番

雖然未出(暫時得廠賣緊,另外whiskyliverparis 有攞出黎比人試) 但依幾日聽落評價係不差
巴打咁留意多納 不妨留意glendronach 15 revival

最近先出番

雖然未出(暫時得廠賣緊,另外whiskyliverparis 有攞出黎比人試) 但依幾日聽落評價係不差

月頭去廠嗰日,好似啱啱賣完一批未上返架...
結果同行家人諗住買一支貴一支平嗰陣,平嗰支響12同18之間揀,揀咗支18。
既然有巴打咁嚮往Islay,就提早放下spoiler

晚安了
多納handfilled 我反而麻麻
即場handfill其實同買六合彩差唔多,不過既然山長水遠揸得車入去,就算當納地稅都唔mind鳥~
半夜扎醒超突發

酒友Glasgow 急電號外,1957海鷗已經售罄。
要再見到bar 肯合理價錢開,真係要睇緣分了。

其實係我托him外賣了最後30ml
同果個年代有咩唔同
以前比而家仲要隱世 悠閒,Jim McEwan 可以同村上春數得閒無事走去lawn bowl。同埋廠tour 明顯地比較率性,基本上你啱傾嘅咪行耐d 比d好野你飲
留名
之前去scotland exchange 近近地都去咗個distillery 參觀
返嚟再睇村上春樹本<如果我們的語言是威士忌> 睇完更加想去islay參觀
Islay 是聖殿,我都好鍾意睇村上先生本書,不過而家嘅Islay 同嗰個年代好唔同了。
我舊年都係喺英國exchange,去得賭神都應該係Glasgow 附近?
同果個年代有咩唔同
以前比而家仲要隱世 悠閒,Jim McEwan 可以同村上春得閒無事走去lawn bowl。同埋廠tour 明顯地比較率性,基本上你啱傾嘅咪行耐d 比d好野你飲
定係果陣已經知佢有來頭
先去打下波
咁Jim McEwan 真係響左朵好多年,村上春樹本書寫波摩篇幅唔少,當時Jim McEwan 應該仲係喺波摩,可能因為咁掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞