暗瘡救星

229 回覆
47 Like 0 Dislike
啊係,我仲想問你腸胃功能好唔好?
因為我腸胃唔係幾好,驚食呢d會吸收唔到,我每次食完之後屙既尿都會黃+有味

定純粹係因為有d成份係我身體已經有,唔需要所以用尿排翻出黎?
因為我腸胃唔係幾好,驚食呢d會吸收唔到,我每次食完之後屙既尿都會黃+有味

定純粹係因為有d成份係我身體已經有,唔需要所以用尿排翻出黎?

吸收唔哂係正常,你只能夠吸收兩成

吸收唔哂係正常,你只能夠吸收兩成

明白
留名
如果想吸收鋅可以買南瓜籽食(Pumpkin seeds)
一日20粒
樓主仲係度嗎?

我睇完你篇文之後好認同,因為我都覺得自己係缺鋅(例如食牛會爆),而且除左脫髮同好易緊張之外其他近乎中曬

我D暗瘡主要集中係嘴邊,尤其是嘴既右下角,面頰果D就係暗瘡印,3年前睇醫生食A酸食左半年留低既(前胸同背脊都有暗瘡,背脊留左好多痕)

食A酸果陣塊面當然唔會生好多暗瘡,最多生2-3粒細既,但係停藥之後暗瘡都算反反覆覆,D印就唔知點講反正都應該好難消,可能過多幾年到我25歲就會變左疤痕跟一世,呢D都算啦冇乜所謂,我凈係希望唔好再生only。

我本身皮膚唔好,塊面易熱易紅,但冇玫瑰痤瘡呢個問題。

順帶一提,我個人比較瘦,飲奶都會爆瘡(同上面某巴打一樣)

我尋晚走去買左3樣野

Jamieson vitamin B雜
維多C (Vit C + Zinc 10mg)
善存

希望可以醫好D暗瘡,

如果樓主見到個post 可唔可以加我TG Tmc_SC?
我有其他野想請教

唔好用到請救咁誇張
我冇telegram, 有咩係道講啦
但如果真係好personal, 又係好重要,我考慮download la

咁我係呢度問
想知你食左幾耐? 效用如何? 我呢個組合食左3日左右未見效用但暫時冇生新既暗瘡
同埋我想問月見草同魚肝油有冇用? 因為我見其他人會加埋呢兩個一齊食
我其實得咁多野問 所以你唔洗download TG了

我食左3個月啦好似
我覺得未去到神藥,而且我而家仲有生暗癚, 不過冇以前咁嚴重
月見草同魚肝油我冇試, 你可以試下再分享比大家聽
對我黎講zinc最有用係, 我個人易左放鬆
一陣搵下邊度有得賣
其實啲石頭瘡關唔關whey protein,creatine,L-carnitine呢啲事

我都唔sure, proteins
不過你做gym 都唔好比太多physical stress 自己, 要慢慢黎
身體負荷唔到太大壓好自然會減少effort比冇咁重要既身體部份(e.g.皮膚)
其實大家可以試下咩都唔用淨係用水洗面
效果都幾好
其實點知自己係未真係缺zinc?
一陣搵下邊度有得賣
其實啲石頭瘡關唔關whey protein,creatine,L-carnitine呢啲事

不過你做gym 都唔好比太多physical stress 自己, 要慢慢黎
身體負荷唔到太大壓好自然會減少effort比冇咁重要既身體部份(e.g.皮膚)

我係咁
一陣搵下邊度有得賣

我係咁

咁輕微都要post埋圖上黎
一陣搵下邊度有得賣

我係咁

咁輕微都要post埋圖上黎

現實睇嚴重好多

今日買左 好細粒係正常

可以嘗試生物共振儀呢類測試,不過價錢都比較昂貴。其次係食用呢啲補充劑係需要大約一個月先見效,冇得急

可以嘗試生物共振儀呢類測試,不過價錢都比較昂貴。其次係食用呢啲補充劑係需要大約一個月先見效,冇得急

咁我食一個月睇下點先
食左幾日單純係心理作用覺得有改善
石頭瘡都食zinc
留名
樓主而加點
樓主 你本身多唔多面油 ? 食左 出少左油?
我都想分享下 我食左gnc b雜 一個月 出少左粒粒 同埋皮膚好左好多
我都想分享下 我食左gnc b雜 一個月 出少左粒粒 同埋皮膚好左好多

暗瘡果啲點
三、生活習慣

鋅也會因為壓力、咖啡、茶、高纖維飲食、月經和射精(每次射精的精液中含有約1到3毫克的鋅)而耗損。

source:https://www.beautyacademyhk.com/blogs/news/2-4

打j好似關事
其實有啲人可能係毛囊炎,而唔係痘印,所以一直都搞唔好
樓主仲係度嗎?

我睇完你篇文之後好認同,因為我都覺得自己係缺鋅(例如食牛會爆),而且除左脫髮同好易緊張之外其他近乎中曬

我D暗瘡主要集中係嘴邊,尤其是嘴既右下角,面頰果D就係暗瘡印,3年前睇醫生食A酸食左半年留低既(前胸同背脊都有暗瘡,背脊留左好多痕)

食A酸果陣塊面當然唔會生好多暗瘡,最多生2-3粒細既,但係停藥之後暗瘡都算反反覆覆,D印就唔知點講反正都應該好難消,可能過多幾年到我25歲就會變左疤痕跟一世,呢D都算啦冇乜所謂,我凈係希望唔好再生only。

我本身皮膚唔好,塊面易熱易紅,但冇玫瑰痤瘡呢個問題。

順帶一提,我個人比較瘦,飲奶都會爆瘡(同上面某巴打一樣)

我尋晚走去買左3樣野

Jamieson vitamin B雜
維多C (Vit C + Zinc 10mg)
善存

希望可以醫好D暗瘡,

如果樓主見到個post 可唔可以加我TG Tmc_SC?
我有其他野想請教

我同你一樣好瘦 飲奶一定爆倉 其他人係咪

屌我陣係好瘦 飲奶爆硬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞