其實係咪好多人都prefer唔追新手機?

287 回覆
3563 Like 105 Dislike
倒水電
諗緊Pixel 3好唔好
不過如果換 想換部個鏡頭好d
我遲下都試先 淨開MON幾耐完
追iphone都一定係臭閪港女拎d做雞錢來追架啦
正常人點會追
我仲用緊g pro 2

換舊電又出廠狀態 都唔知幾撚時先換得機
又無驚喜,最驚喜個價錢 (1萬2? )

好老實,個Mon 再靚,隻眼都無咁清喇啦。無分別。 留d錢係身好過。
15年到而加,仲用緊ip6 ,換過舊電,其他都幾正常,我唔敢update,個版本仲係好舊
根本追新電話唔係一件一定要有嘅嘢
我部垃圾An機都用咗四年幾 未諗住換
note3用左差不多6年先換note8
畀你講中左我買X而用3台$78 plan
我部6s 我諗一日唔壞一日都會用落去 直到佢壞到開唔到機 維修費超過五百蚊 先會換機

不過一萬蚊一部電話真係買唔起
我部舊機用左6年

其實望到宜家蘋果啲機on99咁,真係好想轉返去an機。但係an機普遍得兩年命就開始lag 有冇人可以一巴車埋嚟話an機可以順到4年

利申:用過moto HTC samsung, now apple
我部Xperia 用左四五年,舊電打曬柴我先換,反正我又好少打機,通常都係用來上網多。
我真係要打機的話,投資嚮電腦或者console 好過啦
講西咩 宜家部部電話外型一鳩樣 換撚左唔細睇根本冇人知
同埋宜家data愈來愈痴身 轉會唔係咁易
唔似得以前咁多樣性 剩係nokia 換殻換色都有排玩 仲有大把形狀電話未計
以前改過8210的keypad燈 真係可以睇成晚
雖然過資料已經比以前方便好多但都係覺得好麻煩,無咩事都咪搞
Apple無新意,三星果d邊有新意既靈感果d
用smartphone開始就一直2年1機
都係因為頂唔順粒電又好憎帶叉電出街
5s 由15 年用到而家 除左影相麻麻其他都仲ok
搵唔到要換新機嘅理由
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞