其實係咪好多人都prefer唔追新手機?

287 回覆
3563 Like 105 Dislike
唔知,我平均3年先轉一部
我諗著10月頭出部iphone 6s,而宜家嗰部iphone 6就用到打柴為止,橫掂啲殼同耳機都可以用返,而且又平。部新iphone 6s又可以用多3 4年 咁好似重抵。
部iPhone 5用咗四年,最後忍唔到狂lag機+倒水電先換iPhone 7,轉眼都用咗接近兩年
希望部i7等年底換埋電可以再用多兩三年
女朋友之前用緊note 2
上年出note 8買左比佢
佢上個月部nite 2開唔到機先
開始用部note 8
可能我地唔係同一個平行時空
平均2-3年一部啦
水尾掃SE 128GB la~

SE係好機呢架
如果用緊其他機,用se可能會覺得佢慢,粒chip都幾年
不過用開5s嘅話,就狗衝換啦,過咗就無
實爽到飛天
利申:se打手
依家有邊部an機係值得入手
電話就壞想換
ip太貴加上自己鐘意用an機多啲
求推薦
我阿媽之前一樣用緊S3有5年,今年3月出S7(白色)買左比佢
佢6月部S3 lag到shot先開始用部S7...
moto z2play
機背可以換mods,可以變projector / 即影即有
2xxx蚊
https://www.youtube.com/watch?v=Uw5sKLG6c5Y
中學時期反而比較”恨”有部新既電話
到個人大左,岀黎做野就求其啦
用到壞先換
小弟老母部 Sony Experia Zr
五年 一日一差 lag到
再唔係等z3play 機背堆野可以共用
https://www.youtube.com/watch?v=qlzvOEhOuRM
因為嚿電
窮咋嘛 有錢我年年換有咩所謂
而家部部個 look 都差唔多
硬件又已經夠用
根本冇人會年年换機
當年 nokia 同 sony ericsson 嘅年代
次次新機都好有驚喜
14年1月到宜家
我覺得ios12真係順左喎
唔會追
但如果新FUNCTION真係吸引到自己嘅就會換
5S用咗5年,係時候換新機用5年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞